Μέι: Θα αλλάξουμε τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα αν χρειαστεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

329

Διατεθειμένη να εξετάσει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν αυτό χρειάζεται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η Μέι σημείωσε πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκήσει ποινικές διώξεις.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, κι ενώ απομένουν πλέον δύο εικοσιτετράωρα ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Στο μεταξύ, μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη καταδεικνύει ότι οι Τόρις οδεύουν να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία.

Η δημοσκόπηση αυτή, την οποία διενήργησε η εταιρεία Opinium, καταδεικνύει ότι το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι του Εργατικού Κόμματος διευρύνθηκε στις επτά εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Λονδίνο που διέπραξαν τζιχαντιστές την 3η Ιουνίου (4η-6η Ιουνίου). Φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 43% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς να χάνουν μία μονάδα και να συγκεντρώνουν 36%.

Η Opinium έδινε στους Τόρις προβάδισμα 19 μονάδων όταν άρχισε η προεκλογική εκστρατεία.

ΠΗΓΗΕΝΙΚΟΣ