Δημόσιο -Συμβασιούχοι: Το… παζλ για την εργασιακή τους αποκατάσταση

214

Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ιεραρχείται η «χαρτογράφηση» των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο και αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή εξαιρουμένων των “παρατασιούχων” της καθαριότητας για τους οποίους ψηφίστηκε η ρύθμιση Σκουρλέτη.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε τις πρόσφατες επαφές που είχε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, με την ελληνική πλευρά να παρουσιάζει στοιχεία για τον αριθμό των συμβασιούχων. Αυτό που απομένει ως εκκρεμότητα, είναι η αναλυτική καταγραφή των συμβασιούχων και η καταγραφή τους με βάση τον κλάδο στον οποίο εργάζονται, το χρόνο απασχόλησης και το ενδεχόμενο να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το θέμα της «χαρτογράφησης» των συμβασιούχων έχει «ανοίξει» με πρωτοβουλία των υπουργών της κυβέρνησης και όπως αναφέρουν στην aftodioikisi.gr συνεργάτες τους, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο, μήνα για τον οποίο μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τοποθέτησε χρονικά την σύνταξη της ρύθμισηςπου επιθυμεί να φέρει η κυβέρνηση.

Τα.. κομμάτια του παζλ που η κυβέρνηση θέλει να συμπληρώσει για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, συνοπτικά αφορούν :

  • τον συνολικό αριθμό των συμβασιούχων
  • τις θέσεις εργασίας τις οποίες καλύπτουν και τον τρόπο κατανομής τους
  • τον χρόνο απασχόλησης
  • τον αριθμό αυτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί από πλευράς κυβέρνησης, αναμένεται για τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στο… τελευταίο «κουτάκι» σε συνάρτηση με το χρόνο απασχόλησης, να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσης, αποδίδοντάς τους χαρακτηριστικά μόνιμα απασχολούμενων υπαλλήλων.