Καταδίκη 60χρονου για ασέλγεια σε ανήλικους

239

Αρνούμενος κατηγορηματικά μέχρι και την τελευταία στιγμή πως αποπλανούσε ανήλικα παιδιά, ένας 60χρονος από την Ξάνθη καταδικάστηκε χθες με ποινή 20 μηνών φυλάκισης από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο, αποδεχόμενο πρόταση του εισαγγελέα, μετέτρεψε την κατηγορία από αποπλάνηση ανηλίκων σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εξαγοράς προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Ο καταδικασθείς, ο οποίος είχε βεβαρημένο ιστορικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλησίασε δύο 12χρονα αγόρια στην πόλη των Σερρών και έπειτα προχώρησε σε πράξεις ασέλγειας. Ειδικότερα, όπως περιγράφεται, το απόγευμα της 9ης Δεκεμβρίου του 2016 σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στο σημείο που βρίσκονταν τα δύο παιδιά μαζί με έναν φίλο τους και υποστηρίζοντας πως είναι από την Αθήνα και δε γνωρίζει τους δρόμους της πόλης, τους ζήτησε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του και να του δείξουν πού ακριβώς βρίσκεται το νοσοκομείο των Σερρών, γιατί ήθελε να επισκεφτεί έναν συγγενή του.

Τα παιδιά, όπως ανέφεραν μάρτυρες στη διάρκεια της δίκης, δεν φαντάστηκαν πως κινδυνεύουν, καθώς ο άνδρας τους μίλησε πολύ ευγενικά και έτσι τα δύο από αυτά μπήκαν στο αυτοκίνητο, ενώ ο φίλος τους δεν ανέβηκε μαζί τους, λέγοντας πως θα τους περιμένει, για να πάνε σε έναν σχολικό χορό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταθέσεις, λίγα λεπτά αφού ανέβηκαν στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος άρχισε να χαϊδεύει το πόδι του αγοριού που κάθισε στη θέση του συνοδηγού και όταν αυτό του ζήτησε να τους γυρίσει πίσω γιατί άρχισε να φοβάται, το φίλησε στο μάγουλο, για να το καθησυχάσει. Ακόμη “είπε στο παιδί που καθόταν στο πίσω κάθισμα να έρθει μπροστά στα πόδια του…”.

Όταν είδε ότι τα 12χρονα αγόρια αργούσαν να γυρίσουν, ο φίλος τους που έμεινε πίσω τους τηλεφώνησε, για να δει πού βρίσκονται. Στο άκουσμα του χτύπου του τηλεφώνου εικάζεται πως ο κατηγορούμενος αιφνιδιάστηκε και είπε στα παιδιά να μην πουν ότι είναι μαζί του και πως θα τα επιστρέψει αμέσως. Αφού τα άφησε σε απόμερο χωματόδρομο, τα φίλησε στο μάγουλο και τους ζήτησε τους αριθμούς των τηλεφώνων τους για να τον ξεναγήσουν κάποια άλλη στιγμή στην πόλη. Τα παιδιά απέκρυψαν το γεγονός από τους γονείς τους μέχρι που έγινε καταγγελία από τη μητέρα ενός άλλου αγοριού, το οποίο φέρεται να προσέγγισε νωρίτερα την ίδια μέρα με το ίδιο πρόσχημα. “Το παιδί μου είχε άγιο, αν δεν χτυπούσε το τηλέφωνο, δεν ξέρω τι θα γινόταν”, δήλωσε η μητέρα του ενός αγοριού.

Ο 60χρονος αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως λόγω της κακής του οικονομικής κατάστασης δεν είχε τα χρήματα για να πάει στις Σέρρες, ενώ υποστήριξε πως είναι “θύμα” και η αστυνομία τον στοχοποίησε λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του, ενώ τα 12χρονα αγόρια δήλωσαν με ακράδαντη βεβαιότητα κατά τη διαδικασία της ταυτοποίησης πως αυτός ήταν ο άνδρας που επιχείρησε να τα αποπλανήσει.