Όποιος στη Βόρεια Ήπειρο συνεργάζεται με αλλότρια συμφέροντα θα χάνει την ελληνική υπηκοότητα

162

Το «λόμπι της Χειμάρρας» αφήνουν υπονοούμενα ότι ευθύνεται κύκλοι γύρω από τον δήμαρχο της βορειοηπειρωτικής πόλης, Γιώργο Γκόρογια την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας του από την Αθήνα, η οποία έκρινε ότι εργάζεται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.

Όποιος στη Βόρεια Ήπειρο συνεργάζεται με αλλότρια συμφέροντα θα χάνει την ελληνική υπηκοότητα

Η Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Balbanweb.com, επικαλούμενη ελληνικά Μέσα και τον αλβανικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση της ελληνικής υπηκοότητας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, στηριζόμενη στο άρθρο 17 του Νόμου περί ιθαγένειας, σύμφωνα με το οποίο, η ελληνική ιθαγένεια ανακαλείται στις περιπτώσεις που ο πολίτης που ζει σε ξένη χώρα, ενεργεί υπέρ των συμφερόντων αυτής της χώρας και σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται παρότρυνση από κανένα «λόμπι» για να πράξει το αυτονόητο, ιδιαίτερα όταν η αντεθνική δράση του Γκόρου ήταν δημόσια και προκλητική.

Προφανώς συνηθισμένοι στην «ατιμωρησία», διάφοροι «παράγοντες» στην ελληνική εθνική μειονότητα νόμιζαν -και ίσως ακόμα νομίζουν- ότι αν και Έλληνες μπορούν να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και την ίδια ώρα να έχουν στην τσέπη ελληνικό-ευρωπαϊκό διαβατήριο για να παριστάνουν τους σπουδαίους.

Η αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον Γιώργο Γκόρο (στην αρχαία Αθήνα η ποινή αυτή ήταν γνωστή ως «ατίμωση») ερμηνεύεται ως σαφές μήνυμα προς τους συνεργάτες των Τιράνων στη Βόρεια Ήπειρο, η οποία διέπεται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ανεξάρτητα εάν δεν έχει εφαρμοστεί -αλλά ισχύει- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί άλλες παρόμοιες συμπεριφορές και μάλιστα καλά ενημερωμένοι κύκλοι των Αθηνών υποστηρίζουν ότι έχουν κι άλλοι σειρά εάν δεν συνετιστούν.

Η απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!