Για την 5η Δεκεμβρίου 2017 αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους δύο Ροδίτες για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός 28χρονου ημεδαπού, στον οποίο είχε βεβαιωθεί τροχαία παράβαση, μετά από φωτογράφηση RADAR, παρ’ ό,τι δεν ήταν κύριος ή κάτοχος του επιβατηγού αυτοκινήτου ούτε το είχε οδηγήσει ποτέ.
Η παράβαση κατεγράφη επί της εθνικής οδού Άρτας – Ιωαννίνων και βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, περιοχή στην οποία δεν έχει μεταβεί, ποτέ μέχρι σήμερα στη ζωή του.
Είχε αλλάξει δύο φορές το αστυνομικό δελτίο της ταυτότητάς του στη Ρόδο, τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2014.
Όπως υποστηρίζει γνώρισε σε νυχτερινό κέντρο, όπου εργαζόταν, ένα Ροδίτη, με τον οποίο ανέπτυξε σχέσεις και του μετέφερε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ο καταγγελλόμενος φέρεται να του υποσχέθηκε ότι θα του έβρισκε εργασία.
Σε κάποια στιγμή του έδωσε την ταυτότητά του προκειμένου να τον εξυπηρετήσει για την έκδοση διαβατηρίου στο όνομά του, το οποίο και θα χρησιμοποιούσε με τη φωτογραφία του για να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, ενώ του πρόσφερε για την υπηρεσία του αυτή 5.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστηρίζει δεν δέχτηκε.
Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2012 του τηλεφώνησε από την Αθήνα και τον ενημέρωσε ότι του είχε βρεί εργασία σε κάποια εταιρεία ζητώντας του να του στείλει ταχυδρομικώς φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής του ταυτότητας και της άδειας οδηγού.
Με τη συνδρομή του δικηγόρου κ. Μιχάλη Νιοτή διαπίστωσε ότι επ’ ονόματί του είχαν εκδοθεί άδειες για τις αγορές αυτοκινήτων και συγκεκριμένα ενός Citroen C2, το οποίο είχε μεταβιβαστεί στο όνομά του από κάποιον κάτοικο Κρεμαστής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνέδραμε τον καταγγελλόμενο έναντι αμοιβής 100 ευρώ.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο ένας εκ των κατηγορουμένων.
Στην πορεία διαπίστωσε ότι είχαν ασφαλιστεί στο όνομά του τρία αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου. Από συγγενή του εφοριακό, διαπίστωσε μάλιστα ότι και τα τρία αυτοκίνητα ήταν δηλωμένα στο όνομά του.
Όταν ξεκίνησε, όπως ισχυρίζεται τις έρευνες, δέχτηκε τηλεφωνήματα από άγνωστα σ’ αυτόν πρόσωπα να μην προχωρήσει σε καταγγελίες. Τα ίδια άτομα φέρονται να τον πληροφόρησαν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν σε φυλακή στο εξωτερικό!
Στην πορεία διαπίστωσε ότι ο καταγγελλόμενος είχε μεταβιβάσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιδιοκτησία του κάνοντας χρήση πλαστού αστυνομικού δελτίου της ταυτότητάς του, που έφερε φωτογραφία ενός προσώπου το οποίο δεν γνωρίζει.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Μανώλης Βλάχος.
Προηγούμενο άρθροΑνησυχία ΟΗΕ για την αυξανόμενη ένταση στο Ισραήλ
Επόμενο άρθρο Ανακλήθηκε 6μηνη προσωποκράτηση Ροδίτη για αδικοπραξία