Αρχαιοφύλακας κατηγορείται για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

410

Για την 4η Δεκεμβρίου 2017 προσδιορίστηκε εκ νέου από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, μετά από διαδοχικές επ’ αόριστον αναβολές για περαιτέρω (κρείσσονες) αποδείξεις, η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο για κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, έναν αρχαιοφύλακα από την Κω, που συνελήφθη σε ηλικία 52 ετών, το έτος 2012, με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol μετά από σχετικό αίτημα των Εισαγγελικών Αρχών της Κύπρου.
Το δικαστήριο είχε αναβάλει την υπόθεση προκειμένου να κληθούν για κατάθεση δύο ουσιώδεις μάρτυρες και περαιτέρω προκειμένου να διενεργηθεί εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο σύνολο των πειστηρίων που έχουν κατασχεθεί για την αξιολόγηση τους. Το δικαστήριο είχε κάνει συγκεκριμένα δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρων κ.κ. Μιχ. Καντιδενού και Σ. Τόγια, καθώς η δικογραφία ήταν «γυμνή» από σημαντικό αποδεικτικό υλικό και συγκεκριμένα τα βίντεο και τις φωτογραφίες, που φέρονται να απεικονίζουν γυμνά ανήλικα παιδιά σε άσεμνες πόζες και περαιτέρω δεν υφίσταται έκθεση πραγματογνωμοσύνης.
Ο κατηγορούμενος δεν είχε την δυνατότητα να αντικρούσει τις διαπιστώσεις που εμπεριέχονται σε ανάλογη έκθεση των κυπριακών αρχών και να ορίσει τεχνικό σύμβουλο.
Εν πάση περιπτώσει, ο 57χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να γνώρισε μέσω του internet σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το έτος 2009, ένα 14χρονο τότε κοριτσάκι και να κατόρθωσε με πειθώ και παραινέσεις, εκμεταλλευόμενος τo νεαρό της ηλικίας του, να το πείσει, να του αποστέλλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο μέσω του συστήματος επικοινωνίας msn messenger!! Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να δηλώνει ότι δεν εγνώριζε ότι ήταν ανήλικη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, την 30η Απριλίου 2009, μετά από καταγγελία ψυχολόγου από την Πάφο, ξεκίνησε έρευνα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί η ταυτότητα κοριτσιού, το οποίο είχε αναφέρει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου με τον οποίο συνομιλούσε στην διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας «MSN Messenger» την έπεισε να του αποστέλλει γυμνές της φωτογραφίες με αποτέλεσμα να αρχίσει να την εκβιάζει συνεχώς για δημοσίευση τους στο διαδίκτυο, αν σταματούσε.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι θύμα ήταν μια 14χρονη μαθήτρια από την Πάφο, που από το έτος 2008 είχε αρχίσει να συνομιλεί με έναν άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, που γνώρισε μέσω του συστήματος «Ηi5». Αυτός την έπεισε και του απέστειλε γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο και όταν τις παρέλαβε άρχισε να την απειλεί ότι θα τις δημοσίευε στο διαδίκτυο αν δεν του απέστελλε κι άλλα βίντεο.

Η ανήλικη φέρεται να υπέκυπτε συνεχώς στους εκβιασμούς του και να απέστελλε βίντεο και φωτογραφίες της είτε μέσω του MSN Messenger είτε μέσω email. Φέρεται να προέκυψε ότι τα βίντεο και τις φωτογραφίες τραβούσε με το κινητό της τηλέφωνο και την απεικόνιζαν να αυνανίζεται γυμνή σε διάφορους χώρους της οικίας της.
Την 1η Δεκεμβρίου 2009 διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία της συζύγου του και παρελήφθησαν 14 τεκμήρια, ενώ την επομένη έδωσε κατάθεση στην οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.
Από την έρευνα στον υπολογιστή του βρέθηκαν 55 αρχεία εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό και η μητέρα του θύματος αναγνώρισε την κόρη της σε δύο βίντεο στα οποία αυνανίζεται γυμνή, στο δωμάτιο της.
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δράστη και μηνύματα προς και από την ανήλικη.
Ο ίδιος κατηγορούμενος έχει αθωωθεί για όμοια αδικήματα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την 6η Νοεμβρίου 2008.
Είχε συλληφθεί συγκεκριμένα την 30ή Ιανουαρίου 2006 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και είχε κρατηθεί προσωρινά στις δικαστικές φυλακές μετά την απολογία του στην τακτική Ανακρίτρια Κω.
Ήταν συγκεκριμένα κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί ασέμνων δημοσιευμάτων και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Κατηγορήθηκε τότε ότι παρέσυρε ανήλικες στην οικία του και παρήγαγε πορνογραφικό υλικό. Στην οικία διέμενε ωστόσο με την σύζυγο του και με το ανήλικο παιδί του, ενώ στο διάστημα που κατηγορήθηκε ότι τέλεσε τα αδικήματα στην ίδια οικία διέμεναν και οι γονείς της συζύγου του.
Σύμφωνα με την δικογραφία που είχε σχηματιστεί, στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος περιήλθε πληροφορία με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστο άτομο, ότι δια της ιστοσελίδας ατόμου με την επωνυμία «sarantarhs» στον κόμβο www.joy.gr, εκτίθεται σε κοινή θέα πορνογραφικό υλικό και αγγελίες για ερωτική συνεύρεση με ανήλικα πρόσωπα, έναντι χρηματικής αμοιβής 300 ευρώ.
Ως κεντρικό θέμα ο κατηγορούμενος ανέγραφε στην ιστοσελίδα του: «από sarantarhs: Οποια μικρούλα γουστάρει να βγάλει ένα καλό χαρτζιλίκι ας στείλει sms στο 6939…. Καλά λεφτά… γουστάρεις 300 Ευρώ».
Επίσης είχε αναρτήσει στο κεντρικό μενού της σελίδας του, πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν ανήλικα κορίτσια σε πεολειχίες ενηλίκων προσώπων.