Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για μαστροπεία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση

266

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 49χρονος, ημεδαπός, κάτοικος Ρόδου, κατηγορούμενος για μαστροπεία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με προσφορά χρημάτων από κοινού.
Για την ίδια υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με τους ίδιους, ως άνω, περιοριστικούς όρους και ένας Αλβανός υπήκοος, που φέρεται ως υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος «κονσομασιόν» στο Φαληράκι, ενώ αναζητούνται τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας ενός ατόμου ονόματι «Χάρης» ο οποίος φέρεται και ως ο «εγκέφαλος».
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου έχει ξεκινήσει την κυρία ανάκριση για υπόθεση μαστροπείας, που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, τον Μάρτιο του 2015.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τότε μια 36χρονη Βουλγάρα, μια 21χρονη Ουκρανή, μια 17χρονη Βουλγάρα, μια 19χρονη Βουλγάρα και έναν 30χρονο Αλβανό.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας 34χρονος αλλοδαπός αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας ακόμη αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ο ως άνω ημεδαπός.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθε η πληροφορία ότι στο κατάστημα «NIRVANA», στο Φαληράκι, ιδιοκτησίας του έκτου, απασχολούνται γυναίκες οι οποίες εκδίδονται από τον Αλβανό υπεύθυνο του καταστήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός αυτού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των γυναικών ο ιδιοκτήτης εξέδιδε στην πορνεία σε καθημερινή βάση και μια ανήλικη Βουλγάρα.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν την 18η Μαρτίου 2015 και περί ώρα 23:50 στο κατάστημα και βρήκαν να απασχολούνται ο πέμπτος, ως προσωρινά υπεύθυνος και μπάρμαν, η 31χρονη, η 17χρονη και η 19χρονη, ως χορεύτριες- κονσοματρίς.
Από τον έλεγχο του καταστήματος προέκυψε ότι ο πέμπτος το λειτουργούσε χωρίς άδεια και ότι το προσωπικό δεν είχε εφοδιαστεί με βιβλιάρια υγείας.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πάνω όροφο του καταστήματος. Σ’ αυτόν το χώρο υπήρχε φωτισμός και ένας καναπές με σεντόνι.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τόσο η ανήλικη όσο και η 19χρονη δούλευαν ένα χρόνο και έξι μήνες αντίστοιχα στο συγκεκριμένο μαγαζί και ότι πέρα από κονσομανσιόν και χορό, κατά παρακίνηση του υπεύθυνου συνευρίσκοντο ερωτικά με τους πελάτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο του καταστήματος.
Δήλωσαν επίσης ότι οι πελάτες που ήθελαν να συνευρεθούν μαζί τους παρέδιδαν στον πέμπτο το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ο τελευταίος τους επέστρεφε τα μισά χρήματα όταν έφευγαν το πρωί. Επίσης πριν την συνεύρεσή τους με τους πελάτες ο πέμπτος τις εφοδίαζε και με ένα προφυλακτικό.
Επιπλέον η ανήλικη δήλωσε προφορικά ότι πριν από μια εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης την μετέφερε με το αμάξι του σε ένα σπίτι στην Ανάληψη για να συνευρεθεί ερωτικά με έναν 69χρονο. Πράγματι συνευρέθηκε μαζί του και αυτός της κατέβαλε 100 ευρώ, από τα οποία παρέδωσε τα μισά στον ιδιοκτήτη. Αυτό όπως δήλωσε, έγινε άλλες δύο φορές.
Επιπρόσθετα η 19χρονη δήλωσε προφορικά ότι και σε εκείνη είχε προτείνει ο ιδιοκτήτης να συνευρίσκεται ερωτικά έναντι αμοιβής εκτός του καταστήματος και σε σπίτια, που θα την μετέφερε, αλλά αρνήθηκε.
Εν πάση περιπτώσει ο ημεδαπός αρνήθηκε κατηγορηματικά χθες τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2015 είχε επισκεφθεί το κατάστημα ως πελάτης, τονίζοντας ότι καμία από τις εργαζόμενες εκεί δεν φαινόταν ανήλικη.
Η τελευταία σε μια κατάθεση της, αναιρώντας προηγούμενες, τον είχε εμφανίσει να την έχει οδηγήσει σε ένα σπίτι για να συνευρεθεί ερωτικά με έναν ηλικιωμένο, πράγμα που ο ίδιος αρνήθηκε.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δήμητρα Κατσαρομήτσου και Αριστείδης Τσάτσος.