Η Τουρκία περικυκλώνει Λέσβο, Χίο και Ψαρά με ασκήσεις διαρκείας

431

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που δεσμεύουν

Αποφασισμένη να δοκιμάσει τα «νεύρα» του ελληνικού αμυντικού συστήματος είναι η Άγκυρα που προχωρά σε ασκήσεις του Πολεμικού της Ναυτικού και της Αεροπορίας, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Χωρίς να αγγίζουν ελληνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα και πηγαίνοντας όπως ανέφεραν στο Newsbeast.gr, καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές «by the book», οι τούρκοι θα προχωρήσουν σε ασκήσεις χωρίς πυρά, αλλά που στρατηγικά περικυκλώνουν τα νησιά Λέσβο, Χίο και Ψαρά ενώ παράλληλα «αποκόβουν» την Ελλάδα από την Κύπρο με δύο δεσμευμένες περιοχές νότια του Καστελόριζου.

Η Αθήνα θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ασκήσεις αυτές, καθώς είναι πιθανή μια προσπάθεια αμφισβήτησης μεταξύ άλλων και του ελληνικού εναέριου χώρου που η Ελλάδα στην Notam που εξέδωσε για τις τουρκικές ασκήσεις, επισημαίνει και υπενθυμίζει πως είναι στα 10 ναυτικά μίλια.

xnoxintont2xnoxintont3xnoxintont1

Στέλνοντας πάντως ένα ακόμα μήνυμα το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποδέσμευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Αυγούστου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ».

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής (4ο ΛΕΘ) Αγίου Κηρύκου στους Φούρνους και το ΕΦ Αγαθονησίου, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ: «Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχουν το προσωπικό».

aslktnrkl1aslktnrkl2aslktnrkl3aslktnrkl4aslktnrkl5aslktnrkl6aslktnrkl7aslktnrkl8aslktnrkl9aslktnrkl10aslktnrkl11

ΠΗΓΗnewsbeast.gr