Προσωρινά κρατούμενοι δύο Καλύμνιοι για βιασμό ανήλικης

196

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, δύο κάτοικοι της Καλύμνου, ηλικίας 67 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού ηλικίας κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για απλή συνέργεια σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια,
Οι ανωτέρω, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του τελευταίου.
Ο πατέρας φέρεται να εξωθούσε στην πορνεία την 14χρονη κόρη του στον πρώτο έναντι αμοιβής από 5 έως 20 ευρώ την φορά από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017!
Η ανήλικη, φέρεται να εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε στις θείες της και την 16η Αυγούστου 2017 κατήγγειλε τον πατέρα της και τον 67χρονο στους αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου.
Σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού βρίσκεται σε διάσταση με τον πατέρα της και δεν έχουν συχνές επαφές.
Μένει με τον πατέρα της και με τον αδελφό της σε ισόγεια κατοικία απέναντι από ένα χωράφι κοντά σε ένα καφενείο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε το παιδί, ο 67χρονος την τράβηξε με το ζόρι σε ένα χωράφι και εκεί την βίασε.
Ο πατέρας της και ο αδελφός της δεν ήταν στο σπίτι και ο ηλικιωμένος φέρεται να της άφησε τότε ως αμοιβή το ποσό των 5 ευρώ.
Υποστηρίζει ότι τότε είχε εξιστορήσει το τι είχε συμβεί στον πατέρα της και εκείνος την παρότρυνε να ξεχάσει τι είχε συμβεί και ότι θα κανόνιζε τον 67χρονο ο ίδιος.
Ισχυρίστηκε ότι ο 67χρονος συνέχισε όμως να ασελγεί σε βάρος της σχεδόν 2 με 3 φορές κάθε εβδομάδα.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι την βίαζε και της άφηνε κάθε φορά 5 με 10 ευρώ και ότι η ίδια άφηνε τα χρήματα στον πατέρα της. Τόνισε επίσης ότι για τα πάθη της είχε μιλήσει σε ψυχολόγο του σχολείου της αλλά ντρεπόταν πολύ. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πατέρας της την παρότρυνε να βρίσκεται με τον 67χρονο και κάποιες φορές μάλιστα την μάλωνε.
Απολογούμενοι ενώπιον του Ανακριτή ο πατέρας κατέθεσε συνοπτικά ότι είχε πληροφορηθεί ότι ο 67χρονος είχε ασελγήσει στο παιδί του, αρνήθηκε ότι την παρότρυνε να τον συναντά και ότι είχε λάβει χρήματα από την ίδια και ισχυρίστηκε ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του από οικείους του πρώτου και για τον λόγο αυτό δεν τον είχε καταγγείλει στις αρχές.
Από την άλλη ο 67χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται υποστηρίζοντας ότι το παιδί πάσχει από νοητική στέρηση και είναι ευκολόπιστο, ισχυριζόμενος ότι τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του αποτελούν μυθεύματα που την έβαλαν τρίτοι να εξιστορήσει στις αρχές.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου διορίστηκε από τον Ανακριτή ο δικηγόρος κ. Κώστας Χόνδρος ενώ για ως συνήγοροι του δεύτερου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Καρδούλιας και Τιτίκα Μουράτογλου – Νικέα.