Υποβλήθηκε στην Εισαγγελία δικογραφία για ρατσιστική βία με δράστες 6 ανήλικους

253

Υποβλήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέως Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Ρόδου, όπως είχε προαναγγείλει η «δημοκρατική», η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε βάρος 5 γνωστών ανηλίκων, ηλικίας 17, 14, 15, 15 και 18 ετών και σε βάρος δύο ημεδαπών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση του νόμου περί ρατσιστικής βίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Την 31η Ιουλίου 2017 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 30χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ότι την 22.00 ώρα της 29ης Ιουλίου 2017, επί της οδού Σωκράτους, περίπου έξι άτομα ηλικίας 14-17 ετών του επιτέθηκαν και αφού του είπαν «Γα…. τους Πακιστανούς», ένας εξ αυτών, την ώρα που αυτός μιλούσε στο τηλέφωνο, τον χτύπησε στο πρόσωπο με χαστούκι, ρίχνοντας τον στο έδαφος και προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό εσωτερικά του στόματός του, με συνέπεια να του πέσει το κινητό τηλέφωνο του και να του το αφαιρέσουν.
Στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την 31 Ιουλίου 2017 καταγγέλθηκε από έναν 40χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ότι την 23.30 ώρα της 29ης Ιουλίου 2017, ενώ πωλούσε τα εμπορεύματά του σαν μικροπωλητής στο Ρολόι, στην Μεσαιωνική Πόλη, τον πλησίασαν 5 άτομα και οι δύο απ’ αυτούς τον σταμάτησαν και αφού του είπαν “Χρυσή Αυγή”, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν την τσάντα στην οποία ο ίδιος είχε τα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται.
Ενας εξ αυτών φέρεται να του προέταξε ένα στιλέτο προκειμένου να τον φοβίσει, τον χτύπησαν, τον έριξαν στο έδαφος και τον ξυλοκόπησαν σε όλο του το σώμα προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι και στο κεφάλι ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Την 1η Αυγούστου 2017 καταγγέλθηκε από έναν 29χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ότι την 23.00 ώρα της 29ης Ιουλίου 2017, ενώ πωλούσε τα εμπορεύματα του στο ίδιο ως άνω σημείο, τον πλησίασαν 6 άτομα και του αφαίρεσαν μέρος αυτών. Ενας εκ των δραστών φέρεται να τον απείλησε με μαχαίρι και όλοι να του αφαίρεσαν το εμπόρευμά του, λέγοντάς του ότι είναι από την Χρυσή Αυγή.
Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε από έναν 22χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ότι την 20.30 ώρα της 21ης Ιουλίου 2017, ενώ πωλούσε τα εμπορεύματά του πλησίον της πλατείας Σύμης, τον πλησίασαν 4 άτομα και του ζήτησαν να τους τα παραδώσει. Οταν αυτός αρνήθηκε φέρονται να τον χτύπησαν στο πρόσωπο λέγοντάς του ότι είναι από την «Χρυσή Αυγή».
Την 31η Ιουλίου 2017 ένας εκ των Πακιστανών οδήγησε τους αστυνομικούς σε οικία, όπου διαμένουν δύο εκ των δραστών.
Απολογούμενοι 4 κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν εν μέρει τις σε βάρος τους κατηγορίες δίνοντας ο καθένας εξ αυτών διαφορετική εξήγηση.