Η απόφαση του επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ να παίξει το ανθελληνικό χαρτί σχετίζεται άμεσα με εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες αναφέρει το περιοδικό στην ανάλυση του
«Αναχρονιστικές» χαρακτηρίζει σημερινό δημοσίευμα του Politico τις φωνές υπέρ ενός Grexit, με τις οποίες πρόσφατα συντάχθηκε ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του.
Συγκεκριμένα, σημερινό δημοσίευμα του Politico υπό τον τίτλο: «Το διακύβευμα για την Μέρκελ είναι η θέση της στην ιστορία – και το ευρωπαϊκό μέλλον», εξετάζει το μετεκλογικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Γερμανία μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και τις πολλαπλές δυνατότητες που θα έχει η, θεωρούμενη ως βέβαιη νικήτρια, καγκελάριος Μέρκελ να διαλέξει κυβερνητικό εταίρο. Tο ίδιο δημοσίευμα διερευνά τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επιλογές της Α. Μέρκελ στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Σχετικά με το σενάριο δημιουργίας ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ CDU-FDP (Φιλελεύθεροι), το δημοσίευμα του Politico παρατηρεί ότι ο ηγέτης του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι που όπως επισημαίνεται «δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το 2015 ο υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, πριν δηλαδή η Αθήνα αποδεχτεί να εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης».
«Η ιδέα αυτή ακούγεται τώρα αναχρονιστική», παρατηρεί το δημοσίευμα. «Ο Λίντνερ το ξέρει αυτό και άρα η απόφασή του να παίξει το «ανθελληνικό» χαρτί μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια «να κλείσει το μάτι» στους υπέρμαχους της δημοσιονομικής πειθαρχίας οι οποίοι είναι θυμωμένοι επειδή η Αθήνα δεν τιμωρήθηκε πιο σκληρά επειδή παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ», καταλήγει το δημοσίευμα.