Άγιος Νικόλαος: Παραμένουν στην εργασία 44 συμβασιούχοι -Κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα

286

Παραμένουν στις θέσεις τους οι 44 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου και συνεχίζουν να εργάζονται, παρέχοντας στο Δήμο Αγίου Νικολάου έργο το οποίο ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται και να αμείβει όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτή είναι η εξέλιξη, όπως διαμορφώνεται ύστερα και από την χθεσινή εκδίκαση, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι, σύμφωνα με ανάρτηση της τοπικής ιστοσελίδας anatolh.com.

Ως γνωστόν, οι παραπάνω συνέχισαν απρόσκοπτα την εργασία τους στο Δήμο, κατόπιν σχετικής Προσωρινής Διαταγής την οποία είχαν ζητήσει από το δικαστήριο, ακόμη και ύστερα από την κήρυξη, τον περασμένο Ιούνιο, ως αντισυνταγματικής από το Ελεγκτικό Συνέδριο της νομοθετικής διάταξης για την παράταση της εργασιακής σχέσης τους με το Δήμο. Η Προσωρινή Διαταγή είχε εκδοθεί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης Προσωρινών Μέτρων.

Στη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης των εργαζομένων το Δήμο εκπροσώπησε η δικηγόρος του Πόπη Ζαχαράκη. Από πλευράς του Δήμου διευκρινίστηκε ότι το ζήτημα είναι νομικό, γιατί οι διατάξεις με βάση τις οποίες ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους (με διαδοχικές παρατάσεις) κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οπότε τίθεται ζήτημα του κύρους αυτού του νομικού πλαισίου. Όλα αυτά τέθηκαν στο δικαστήριο χθες και το δικαστήριο διατήρησε την Προσωρινή Διαταγή μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Στις 10 Οκτωβρίου έχει οριστεί επίσης η εκδίκαση της τακτικής αγωγής που έχουν καταθέσει οι ίδιοι εργαζόμενοι, ζητώντας να αναγνωριστεί η εγκυρότητα των συμβάσεών τους, να αποδέχεται ο Δήμος τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.