Πετρόπουλος: Σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τις αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών

197

Σε νομοθετική ρύθμιση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δαπανών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Νίκου Καραθανασόπουλου σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή: “Που απασχολούνται στη συλλογή στατιστικού υλικού και δηλώνουν ότι δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία, ενώ υλοποιούν πάγιες ανάγκες της. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δεδουλευμένα από 1.1.2017 και οι σχετικές καταστάσεις πληρωμών υπογράφηκαν με καθυστέρηση μηνών μέσα στο Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, εργάζονται ανασφάλιστοι και διακινούνται σενάρια για ασφαλιστικές εισφορές ύψους 30% που θα βαραίνουν τους ίδιους και όχι τον εργοδότη τους.”, ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση εάν χρειαστεί και μάλιστα σύντομα.

Μάλιστα έφερε το παράδειγμα των φοιτητών οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια για «χαρτζιλίκι» και δεν έχουν τα στοιχεία που προσιδιάζουν στην εξαρτημένη εργασία.