Ενοχή για τα ίδια αδικήματα ζήτησε η εισαγγελέας και για τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκο Δεσποτόπουλο – Αντίθετα, ως προς τους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους
Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος, για τα αδικήματα για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση του «δομημένου» ομολόγου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ενοχή για τα ίδια αδικήματα ζήτησε όμως η εισαγγελέας και για τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκο Δεσποτόπουλο. Αντίθετα, ως προς τους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους καθώς από την ακροαματική διαδικασία άλλα και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
Πάντως, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τόνισε ότι το αδίκημα της δωροδοκίας τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρούνταν ως πλημμέλημα, θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί.
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.
Κατηγορούμενοι στη δίκη για το ομόλογο ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, του Ασφαλιστικού Ταμεία των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ), εκτός από τους κ. Καπρανο και Δεσποτόπουλο, είναι οι Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρο του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), καθώς και οι Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζής, και Γερ. Κονιδάρης.
Ο Δημήτρης Καπράνος, που είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του και είχε αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο, σε ό,τι αφορά στο ομόλογο έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για επένδυση σε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου με εγγυημένο το κεφάλαιο και καλές αποδόσεις». Ακόμη έχει αναφέρει πως «η απόφαση ήταν ομόφωνη και έπειτα από διαπραγματεύσεις πουλήθηκε για 133.100.000 ευρώ και άρα ουδεμία ζημία προέκυψε για το ΤΣΠΕΑΘ». Τέλος, για τα χρήματα που κινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό, υποστηρίζει ότι προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών.