Στην ΑΑΔΕ η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών

252

Στόχος η συνείσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση – Από Νοέμβριο (και βλέπουμε) οι 120 δόσεις

Την μεταφορά στην ΑΑΔΕ του εισπρακτικού μηχανισμού των ασφαλιστικών Ταμείων, με στόχο την συνείσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προωθεί η κυβέρνηση.

Το ζήτημα αυτό εξετάστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας,  ενόψει των συζητήσεων που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Εργασίας και των θεσμών.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για τις απονομές συντάξεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες. Όσον αφορά όμως την ρύθμιση για τις 120 δόσεις για όσους χρωστούν μόνον σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία,  εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, εφόσον πρώτα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των συνολικών χρεών των επιχειρήσεων.