Το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης διεκδικεί ζευγάρι από ιατρό μαιευτήρα της περιοχής μας, τον οποίο κατηγορεί ότι κατά τον τοκετό του παιδιού τους, δεν εφάρμοσε τους κατάλληλους χειρισμούς που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο βρέφος και να μείνει ανάπηρο στην αριστερή πλευρά!
Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και εκδικάστηκε χθες με την απόφαση να αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.
Για λογαριασμό του ζευγαριού στο δικαστήριο παρέστη η δικηγόρος κα. Κυριακή Πακιρτζίδου η οποία και δήλωσε ότι οι πελάτες της παραιτούνται από το δικόγραφο της επίδικης αγωγής για τα κονδύλια της χρηματικής ικανοποίησης λόγω προκληθείσης μόνιμης αναπηρίας και από τα έξοδα φυσικοθεραπείας, από τα έξοδα εργοθεραπείας και τα έξοδα του κολυμβητηρίου, με τη ρητή επιφύλαξη να επανέλθουν με αυτοτελές δικόγραφο.
Σε ότι αφορά τον γιατρό ο οποίος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, εκπροσωπείται από τους δικηγόρους κ.κ. Γρηγόρη Μοράρη και Διονύση Γκούσκο.
Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση έχει κατατεθεί και μήνυση από το ζευγάρι κατά του γιατρού η οποία εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση που κατέθεσε το ζευγάρι σε βάρος του γιατρού, όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2012 οπότε και η σύζυγος έμαθε ότι ήταν έγκυος. Κατά την διάρκεια της κύησης παρακολουθούνταν από τον μηνυόμενο ιατρό και υπεβλήθη σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις που όφειλε να κάνει προγεννητικά τα αποτελέσματα των οποίων ήταν άριστα.
Στα μέσα Μαΐου 2013 και λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία τοκετού που τους είχε δώσει ο γιατρός, στις 9 το πρωί η σύζυγος ένιωσε πόνους και μεταφέρθηκε για εξετάσεις, οπότε και την ενημέρωσαν πως ήταν πόνοι για να γεννήσει.
Πράγματι, σύμφωνα με την μήνυση, ξεκίνησε η διαδικασία όμως παρά τις όποιες προσπάθειες μέχρι το μεσημέρι η γυναίκα δεν είχε καταφέρει να γεννήσει φυσιολογικά και όπως αναφέρει μαζί με τον σύζυγο της ζήτησαν αρκετές φορές επίμονα από τον γιατρό να προχωρήσει σε καισαρική τομή, καθώς και η ίδια ήταν αδύναμη και το παιδί όπως τους είπαν ήταν ακόμη ψηλά.
Ωστόσο το ζευγάρι καταγγέλλει ότι ο γιατρός συνέχισε τις προσπάθειες για φυσιολογικό τοκετό και αρνούνταν να κάνει την καισαρική. Τελικά το παιδί τους γεννήθηκε στις 4.15 το απόγευμα και δεν έκλαψε αμέσως με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του γίνει ανάνηψη παρουσία και του συζύγου σε άλλο δωμάτιο από αυτό του τοκετού.
Από τα έγγραφα που έλαβε το ζευγάρι αναφορικά με το χρονικό του τοκετού φέρεται να προκύπτει ότι δεν υπήρχε μεγάλη διαστολή και στην προσπάθεια να βγει το μωρό, πιέστηκαν οι ώμοι του.
Αυτό –σύμφωνα με την έγκληση- φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να γεννηθεί με βαρύτατη αναπηρία «πάσχουσα από δυσπραγία αριστερού άνω άκρου και πάρεση βραχιόνιου πλέγματος».
Οι γονείς καταγγέλλουν τον γιατρό ότι δεν εφάρμοσε κανένα από τους κατάλληλους χειρισμούς που επιτάσσουν οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης με αποτέλεσμα να επέλθει η παράλυση στο βρέφος και να αδυνατεί μέχρι και σήμερα να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι.
Όπως αναφέρεται, η συνέχεια ήταν επώδυνη για γονείς και βρέφος το οποίο σε ηλικία μόλις 8 μηνών χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή πολύωρη εγχείριση στο εξωτερικό, με ολική νάρκωση και ένα πλήθος εξετάσεων με ακτινοβολία για την βελτίωση της υγείας του, ενώ ακολούθησαν εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες κ.α.