Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε ανώτερο υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για τον σοβαρό τραυματισμό μιας 34χρονης από τη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2013 από πτώση βράχου λίγο πριν τη σήραγγα των Τοπολίων!
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Χ. Πιτσιγαυδάκη η Περιφέρεια δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ανοίξει ή να κλείσει το δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο καθώς την εποχή εκείνη πραγματοποιούνταν εργασίες αντιστήριξης των πρανών ώστε να σταματήσει η πτώση πετρών και βράχων.
«Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του δικαστηρίου επιβάλλοντας πολύ αυστηρές ποινές. Το αιτιολόγησε με το σκεπτικό ότι ήταν βαριά η σωματική βλάβη της κοπέλας. Εμείς ήδη έχουμε καταθέσει έφεση ώστε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό» ανάφερε ο κ. Πιτσιγαυδάκης συμπληρώνοντας πως ο υπάλληλος τιμωρήθηκε από το δικαστήριο γιατί επέτρεψε να ανοίξει ο δρόμος και έτσι έγινε το ατύχημα. «Εμείς αυτό που λέμε ως Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι ότι δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα να ανοίξουμε ή να κλείσουμε το δρόμο γιατί δεν είχαμε παραλάβει το έργο. Για το κλείσιμο ή όχι του δρόμου αρμοδιότητα είχε ο εργολάβος και η αστυνομική διεύθυνση. Πιστεύουμε ότι όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο θα αναθεωρήσει την απόφαση του» είπε ο δικηγόρος.
Σημειώνεται ότι το ατύχημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2013 βραδινές ώρες. Η 34χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα τρία άτομα βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο σε μια ουρά 30 οχημάτων που περίμεναν να ανοίξει το “πράσινο” ώστε να περάσουν από τη σήραγγα. Ξαφνικά από την πλαγιά αποκολλήθηκε μια πέτρα, η οποία έπεσε στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι.
Η άτυχη 34χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων έως ότου να επανέλθει στην υγεία της καθώς είχε σοβαρό αιμάτωμα στην κεφαλή.
Σε σχετική ανακοίνωση του μετά το συμβάν και μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε η τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Χανίων είχε επισημάνει πως «το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες του χώρου κατασκευής του έργου αντιστήριξης πρανών και οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε ανεπιτήρητο ποίμνιο».