Στον Αρειο Πάγο για την αναίρεση των υπ’ αρίθμ. 233/2017, 234/2017, 235/2017, 236/2017 και 237/2017 αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τις οποίες απορρίφθηκαν οι εφέσεις που είχε ασκήσει ως καθολικός διάδοχος του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας Δήμου Ρόδου (ΔΕΚΡ)» προσέφυγε ο Δήμος Ρόδου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, που δίκασε ως Εφετείο, έκανε δεκτές τις αγωγές που είχαν ασκήσει 175 εργαζόμενοι στην ΔΕΚΡ για τα επιδόματα των εξόδων κίνησης, των 176 ευρώ και για το επίδομα γάμου.
Πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τις ως άνω αποφάσεις του, έκρινε στην ουσία ότι οι αγωγές των εργαζομένων στην ΔΕΚΡ είναι νόμιμες και βάσιμες, υποστηρίζοντας ότι η αρχικά εναγόμενη δημοτική επιχείρηση, ανήκει στο δημόσιο και επομένως οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν αποτελούν υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου που δικαιούνται τόσο την παροχή των 176 ευρώ όσο και του επιδόματος των εξόδων κίνησης.
Όσον αφορά τέλος το επίδομα γάμου, το Εφετείο απέρριψε την έφεση και έκανε δεκτή την αγωγή των εργαζομένων, διότι ορθά κρίθηκε πρωτοδίκως ότι το επίδομα γάμου που καταλαμβάνει όλους τους μισθωτούς που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και στους ΟΤΑ χορηγείται σε όλους τους έγγαμους μισθωτούς σε 10% σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ και συνεπώς η καταβολή του ποσοστού 4% επί του βασικού μισθού του εργάτη που καταβάλλονταν από την επιχείρηση ως επίδομα γάμου, ήτο μη νόμιμη και ενάντια σ΄αυτή που είχε καθορισθεί με την ΕΓΣΣΕ, οι όροι της οποίας εφόσον είναι ευνοϊκότεροι επικρατούν των αντιστοίχων όρων των λοιπών ΣΣΕ.