Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Ποια είναι τα στοιχεία (εικόνες, video)

698

Στο πελατολόγιο το κλειδί της υπόθεσης
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Ποια είναι τα στοιχεία (εικόνες, video)
  • Shares
    14

Στους πελάτες του δολοφονημένου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στρέφει τις έρευνές της η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης, χωρίς άλλα στοιχεία αυτή τη στιγμή, παρά μόνο τις περιγραφές από το μάρτυρα και συνεργάτη του δικηγόρου, μας λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ώστε να αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες ή μη ασφαλείς πληροφορίες «Έχουμε μόνο μια σφαίρα στο θώρακα και το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά».

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Ποια είναι τα στοιχεία (εικόνες, video)

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να συνθέσει τώρα το παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του. Έτσι θα φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει όλους τους φακέλους υποθέσεων που χειριζόταν το γραφείο του το τελευταίο διάστημα.

Σαφώς κυρίαρχο συμπέρασμα είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους, καθώς η μέθοδος προσομοιάζει με μαφιόζικο χτύπημα, σύμφωνα με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γεγονός ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου, αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρονται από το γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο βασικός μάρτυρας και συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ, ώστε να  περιγράψει τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων. Επιπλέον αναζητούνται νέοι μάρτυρες καθώς η αστυνομία προσπαθεί πόρτα-πόρτα να βρει νέα στοιχεία ή κάποια τυχόν μαρτυρία που να συνδέεται με την υπόθεση, ενώ προχωρούν σε άρση απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθούν οι κλήσεις του θύματος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας βρίσκεται στο Λουξεμβούργο σε κυβερνητική αποστολή και ενημερώνεται διαρκώς από τον αρχηγό της Αστυνομίας, ενημερώνοντας με τη σειρά του τον πρωθυπουργό.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τους έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σοκαρισμένος από τη στυγερή δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου δηλώνει ένας από τους συνεργάτες του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που μίλησε στο protothema.gr, ο οποίος προσπαθεί να βρει εναγωνίως ποια είναι η υπόθεση που σχετίζεται με τη δολοφονία.

«Εγώ μόλις έμαθα για τη δολοφονία, έσπασα το κεφάλι μου να δω ποια από τις υποθέσεις θα μπορούσε να είναι» ήταν τα πρώτα του λόγια και πρόσθεσε:«Από τις μεγάλες ποινικές υποθέσεις που ήξερα ότι είχε ο άνθρωπος, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος πελάτης ήταν δυσαρεστημένος γιατί τους είχαμε κάθε μέρα, μιλάγαμε μαζί τους και επικρατούσε φιλική ατμόσφαιρα, ό,τι και να είχε γίνει στις υποθέσεις».

Ιατροδικαστής

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο δράστες που πυροβόλησαν από απόσταση ενάμιση μέτρου τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος.

Η εξέταση έδειξε επίσης πως η σφαίρα τρύπησε τον δεξί πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή.

Την ίδια ώρα, στο κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και στα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αναζητά η αστυνομία τα ίχνη των δραστών της στυγερής δολοφονίας του, που σόκαρε τον νομικό κόσμο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δυο δράστες είναι ηλικίας 30 με 40 ετών (και χρησιμοποίησαν όπλο με σιγαστήρα).

Το ραντεβού θανάτου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι δύο δολοφόνοι του ποινικολόγου πήγαν στο γραφείο του ως πελάτες. Προς το παρόν παραμένει ασαφές το αν οι δράστες είχαν κλείσει «ραντεβού» θανάτου με τον άτυχο δικηγόρο ή ήταν μια «έκτακτη» προσέλευση συνάντησης για… νομικές συμβουλές, ωστόσο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείστηκε ραντεβού και μάλιστα με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο. Ούτε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ούτε ο συνεργάτης του, όμως, φαίνεται να γνώριζαν τα δύο αυτά άτομα.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Ποια είναι τα στοιχεία (εικόνες, video)

Οι δύο δράστες, ηλικίας 30 με 40 ετών, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πέρασαν την πόρτα του νεοκλασικού στη Νεάπολη Εξαρχείων στις 18:30. Την πόρτα τούς άνοιξε ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Αφού περίμεναν μισή ώρα στην αίθουσα αναμονής και μίλησαν με τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, μπήκαν μαζί με τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συσκέψεων. Συζήτησαν για λίγο και οι τέσσερις μαζί, οι δολοφόνοι ζήτησαν από το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να συζητήσουν κάτι ιδιαιτέρως μαζί του. Όπως και έγινε.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 19:10, είδε τους «πελάτες» να αποχωρούν. Μπαίνοντας την αίθουσα συσκέψεων αντίκρισε τον Ζαφειρόπουλο νεκρό σε μια λίμνη αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Κατά πληροφορίες, δέχθηκε μια σφαίρα στο θώρακα, η οποία ήταν και θανατηφόρα, και το όπλο με το οποίο τον δολοφόνησαν έφερε σιγαστήρα.

Σοκαρισμένη η οικογένεια

Στο σημείο λίγο μετά τη δολοφονία έφτασε και ο 23χρονος Νώντας Ζαφειρόπουλος, γιος του ποινικολόγου, που έφερε το όνομα του παππού του. Σε κατάσταση σοκ έδειχνε να μην μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε από τη ζωή ο πατέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όσους τον ρωτούσαν σχετικά με το τι έχει συμβεί απαντούσε με την περιγραφή που του έκαναν οι αστυνομικοί σχετικά με τον τρόπο που δολοφονήθηκε.

Ο νεαρός είχε μόλις ορκιστεί και πάρει το πτυχίο Νομικής και επρόκειτο να ξεκινήσει την πρακτική του στο γραφείο του πατέρα του. Έξω από το γραφείο βρέθηκαν επίσης πολλά συγγενικά του πρόσωπα όπως και αρκετοί φίλοι του δικηγόροι. Η σύζυγος και η κόρη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρέθηκαν συντετριμμένες στο σημείο.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης  Ζαφειρόπουλος
Ιδιαίτερα γνωστός δικηγόρος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης.
Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου του 1965 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
Είναι ένα από τα πέντε παιδιά του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου – Σπινθουράκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού εργαζόταν και ο γιος του, Επαμεινώνδας.

Ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου.