Με όρους αποφυλακίζεται ο δήμαρχος Ελαφονήσου

212

Ελεύθερος θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος, ο οποίος τον Ιούνιο καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 15 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στη μεγάλη υπόθεση για την οικοπεδοποίηση σημαντικών εκτάσεων του νησιού.
Ο δήμαρχος μετά την καταδικαστική απόφαση ήταν ελεύθερος, καθώς είχε γίνει δεκτό το αίτημά του να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη, αλλά του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης, εντός διμήνου, ύψους 30.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο 66χρονος δήμαρχος Ελαφονήσου δεν κατέβαλε την χρηματική εγγύηση και από τον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας διατάχθηκε η εκτέλεση της απόφασης. Έτσι, τον προηγούμενο μήνα συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές. Χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας συζητήθηκε αίτησή του για αναβίωση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του και όρισε τους περιοριστικούς όρους εμφάνισής του δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗtharrosnews.gr