Την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών τόνισε το Εφετείο επιβάλλοντας άμεση φυλάκιση δύο μηνών σε 35χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος, πριν από δέκα χρόνια, ενώ ήταν υπό πτώχευση, εξασφάλισε δάνειο ύψους 7.000 λιρών από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Ιδιωτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου.Εναντίον του ασκήθηκε ιδιωτική ποινική δίωξη, η οποία πρωτόδικα κατέληξε σε αθώωση.
Ασκήθηκε έφεση η οποία ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση και το Εφετείο κλήθηκε να επιβάλει την αρμόζουσα ποινή. Το Εφετείο, κατά τον καθορισμό της ποινής, υπέδειξε ότι «σε αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με αδικήματα που προκύπτουν από τον περί Πτωχεύσεως Νόμο έχει τεθεί η ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών ως εκ του ότι διά της διάπραξης τέτοιων αδικημάτων πλήττεται η ασφάλεια των συναλλαγών με άμεσο αντίκτυπο στην προστασία των πιστωτών, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα σε μια υγιή οικονομία».
Πριν την επιβολή της ποινής ετοιμάστηκε έκθεση του Γραφείου Ευημερίας σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είναι άνεργος, οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 8 και 4 χρόνων. Η σύζυγός του παρουσιάζει προβλήματα αναφορικά με τη ψυχική της υγεία, και δη αγοραφοβία, με κρίσεις πανικού και χωρίς να μπορεί να εργαστεί. Συνεπώς, ο 35χρονος μοιράζεται μαζί της καθημερινά τη φροντίδα των δύο τους παιδιών, ενώ υπάρχει έλλειψη υποστήριξης από τις πατρικές οικογένειες του ιδίου και της συζύγου του.
Αυτά τα δεδομένα, σημείωσε το Εφετείο, «κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά ως προς το ύψος της ποινής αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν το είδος που δεν μπορεί να είναι άλλο απ’ αυτό της φυλάκισης. Τονίζουμε ότι αν δεν συνέτρεχε το θέμα του χρόνου που έχει περάσει από το αδίκημα, μαζί με τις προσωπικές του περιστάσεις, η ποινή θα ήταν ουσιωδώς μεγαλύτερη, πολλαπλάσια θα λέγαμε».
Με απλά λόγια το Εφετείο κατέστησε σαφές ότι σε περιπτώσεις άμεσης εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων, οι καταδικασθέντες θα είναι αντιμέτωποι με πολύ πιο αυστηρές ποινές. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αναστολής της ποινής, το Εφετείο έκρινε πως η περίπτωση δεν ήταν κατάλληλη για κάτι τέτοιο, υποδεικνύοντας ότι «η αρχή της αποτρεπτικότητας υπερέχει ως ανάγκη προστασίας της ασφάλειας των συναλλαγών».