Στο δημοσίευμα του ιστοτόπου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», αποκαλύπτονται δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, με αποστολέα ή παραλήπτη γυναίκα ανώτερο στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας.
Σε αυτά, το στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας φέρεται να διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τη ρωσική εισαγγελία και να σχολιάζει αποφάσεις που πλήττουν, κατά την άποψή του, τα ρωσικά συμφέροντα. Φέρεται, επίσης, να δίδει νομικής φύσεως συμβουλές σε Ρώσο αξιωματούχο.
«Θέμα με πολλές πτυχές»
Ο γενικός εισαγγελέας, σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζει ότι το θέμα που προέκυψε έχει πολλές πτυχές, όπως ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής.
Ανέφερε ακόμη ότι προκύπτει και θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού αιτημάτων για παροχή δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί.
Επίσης, είπε, προκύπτει ενδεχόμενο θέμα τάξης για την εμπλεκόμενη εισαγγελέα αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, που εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του και για συναφή θέματα, αλλά και θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στο ρωσικό ιστότοπο, η γυναίκα εισαγγελέας είχε αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δεσμό με Ρώσο εισαγγελέα, στον οποίο διαβίβαζε πληροφορίες που ξεπερνούσαν το εύρος της απλής ενημέρωσης για την πορεία των αιτημάτων δικαστικής αρωγής και διατύπωνε επικρίσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αποφάσεις του.
Σε ένα μήνυμά του, ο Ρώσος εισαγγελέας ρωτούσε την εισαγγελέα κατά πόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορούσε να παρέμβει για ανατροπή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για παραχώρηση υπηκοότητας σε δύο Ρώσους.