Αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση είναι πλέον ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας και δύο ακόμα πρόσωπα που συνδέονται με την εταιρία Ηλέκτωρ (ανήκει στον όμιλοΕλλάκτωρ κατά 90%).
Η δίωξη αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία Helector, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Σε βάρος του κ. Μπόμπολα είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Κυπριακές Αρχές οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση. Το συμβούλιο εφετών ωστόσο τον Μάιο του 2016 είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου θεωρώντας ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.
Δίωξη
Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ξεκίνησε αμέσως μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο και κατέληξε στη δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Η δικογραφία στηρίχθηκε (και) στην κατάθεση του Αθ. Κατρή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Helector την περίοδο 2002-2013. Ο κ. Κατρής, στην κατάθεση του αμέσως μετά τη σύλληψη του, ισχυρίστηκε ότι “μίζες δίνονταν σε δημάρχους και αξιωματούχους στη Κύπρο μόνο με έγκριση Μπόμπολα”. Η συγκεκριμένη αναφορά ακούστηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου στο οποίο παρουσιάστηκε ο Κατρής. Φέρεται να αναφέρθηκε ακόμη ότι σε κάποιες περιπτώσεις που ο Λ. Μπόμπολας ήταν παρών όταν δόθηκαν χρήματα ως μίζες.