Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου κοριτσιού

217

Ένοχο έκρινε χθες το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας πρόσωπο από δήμο της επαρχίας Λευκωσίας που αντιμετώπιζε εννέα κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και δύο κατηγορίες άσεμνης επίθεσης σε βάρος παιδιού, αδικήματα τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν σε άγνωστες, διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Μαΐου 2015.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, 45 ετών, βρέθηκε ένοχος ότι υποχρέωνε ανήλικο κορίτσι 7 ετών να τον αγγίζει, την ανάγκαζε να βλέπει ταινίες πορνό, την έβαζε να κάθεται στα πόδια του και πως την απειλούσε να μην αποκαλύψει οτιδήποτε γιατί θα την έδερνε. Τα σπίτια των γονιών της ανήλικης και του κατηγορούμενου ήταν δίπλα-δίπλα και όλα ξεκίνησαν επειδή με την έναρξη της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου η ανήλικη δεν συμπάθησε τη δασκάλα της και έτσι η μητέρα της αναγκάστηκε να ζητήσει από τη συμβία του κατηγορουμένου που είναι εκπαιδευτικός, όπως μερικές φορές τον μήνα στην οικία της ιδίας (της εκπαιδευτικού) παραδίδει στην κόρη της μαθήματα στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά. Είναι στα πλαίσια των επισκέψεων της ανήλικης στην οικία του κατηγορουμένου και πριν επιστρέψει στην οικία η συμβία του για μάθημα, δηλαδή ενόσω αυτός ήταν μόνος με τη μικρή, που, κατ’ ισχυρισμό της ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία και προέβη στις πράξεις που του καταλογίζονται.

 

Τέλος στις κολάσιμες πράξεις του κατηγορουμένου έδωσε η ανήλικη όταν σε μια οικογενειακή συγκέντρωση παραμονές Χριστουγέννων του 2015 εξομολογήθηκε τα όσα προηγήθηκαν στον 12χρονο εξάδελφό της. Αυτός το είπε στη μητέρα της και τελικά η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Σημειώνεται ότι μετά τα συμβάντα, η ανήλικη παρουσίασε αλλαγή στη συμπεριφορά της στο σχολείο και γενικά παρουσίασε αντιδραστική συμπεριφορά. Μάλιστα, η παραπονούμενη ήθελε να κλείνουν τα παράθυρα και τις κουρτίνες του σπιτιού της, και οι γονείς της υποψιάζονταν πως φοβόταν τους λύκους. Όταν η ανήλικη έδωσε μαρτυρία στο δικαστήριο, αυτή έκλαιγε συνέχεια, διακοπτόταν η διαδικασία και ήθελε να τελειώσει για να πάει στους γονείς της.

Από πλευράς του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως προέβη στις πράξεις οι οποίες του καταλογίζονται και αμφισβήτησε τις αναφορές και θέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δίδοντας τη δική του εκδοχή. Η βασική θέση της υπεράσπισης ήταν πως όλα όσα η ανήλικη αποδίδει στον κατηγορούμενο είναι ψέματα και πως αυτά αποτελούν φαντασιώσεις της λόγω του ότι από μόνη της έβλεπε ταινίες ερωτικού περιεχομένου στο tablet της και έπλασε στο μυαλό της αυτές τις πράξεις του κατηγορουμένου προς την ίδια.

Χθες, το Κακουργιοδικείο έκρινε ως αναξιόπιστη τη μαρτυρία του κατηγορουμένου, τον οποίο και έκρινε ένοχο. Την ερχόμενη Δευτέρα θα αγορεύσουν οι δύο πλευρές για μετριασμό της ποινής.