Το εκβιαστικό δίλημμα της παγκόσμιας χούντας– Το ΒΙΝΤΕΟ που παίζει σε όλον τον πλανήτη

825
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 10:03

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία «κοινωνικής ευαισθητοποίησης», που πλαισιώνεται από μια πρωτότυπη κινηματογραφική ιστορία, με τίτλο «The whole Globe into one place! – Ολόκληρος ο κόσμος σε ένα μέρος».

Ως τέτοιο μέρος παρουσιάζεται, με ευρηματικό τρόπο, η Ελλάδα με πρωταγωνιστή πασίγνωστο Έλληνα τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος καλωσορίζει εκπροσώπους άλλων εθνών στην χώρα μας.

Η διεθνών προδιαγραφών παραγωγή κάνει λόγο για έναν κόσμο δίχως διακρίσεις.

Πολύ σωστά όλα μέχρι εδώ!

Πρωταγωνιστές της αγγλόφωνης παραγωγής είναι επτά νέες και νέοι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, όλοι τους «πολίτες του κόσμου», που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την διαμονή και την εργασία στην σύγχρονη Αθήνα.

Παρουσιάζονται ως αυθεντικοί πρεσβευτές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας για την παραγωγή του εν λόγω βίντεο προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό ως χώρα που καλωσορίζει τον πολυπολιτισμό.

Ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά εδώ! Σίγουρα υπάρχει ένας αριθμός ξένων υπηκόων που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε χώρα.

 

Πριν μάθουν τα αποτελέσματα, περνούν κάποιες ώρες ευχάριστα, όλοι μαζί, μέσα στην πόλη και όταν έρχεται η ώρα να μάθουν τις πραγματικές τους ρίζες, τους λέει ο παρουσιαστής, ότι το τίμημα θα είναι, να μην ξαναμιλήσουν μεταξύ τους.

Έτσι αυτοί, προτιμούν τους “δεσμούς φιλίας” που ανέπτυξαν μεταξύ τους, παρά το να μάθουν την καταγωγή τους.

Έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις, περνούν πάνω από την καταγωγή.

 

Σχόλιο του Λιακόπουλου Δημοσθένη 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πρόκειται για ένα βίντεο πολύ “φτηνής” προπαγάνδας πολυπολιτισμού, διότι, το να αγαπά κανείς τη χώρα και την ιστορία του και τα ήθη και τα έθιμα της φυλής του, δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχει στενούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Το δίλημμα που τέθηκε, είναι απόλυτα φασιστικό, διότι εκβιάζει την μη απόκτηση γνώσης της καταγωγής με την κατάργηση μιας καθ΄όλα ευχάριστης φιλικής σχέσης.

Γιατί δεν έθεσε το δίλημμα αλλιώς. Για να συνεχίσεις να μιλάς στους νέους φίλους σου, θα απαρνηθείς τη χώρα σου, την ιστορία σου, την καταγωγή σου, τη ζωή σου ολόκληρη!!!!!

Τι θα απαντούσατε εσείς τότε???

Φτηνή προπαγάνδα και μάλιστα σε μία χώρα που τείνει να εξαφανίσει τους γηγενείς κατοίκους της, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες

Δεν χρειάζεται να διατηρεί-γνωρίζει κάποιος την εθνικότητά του. Όλοι θα ζούμε στον «γκρι πλανήτη» της συγχώνευσης των λαών και των θρησκειών, κυνηγώντας μια θέση στο Δημόσιο ή σε μεγάλες πολυεθνικές. 

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η πραγματική διαφορετικότητα δεν γίνεται αποδεκτή. Το τίμημα της ελευθερίας στις συναναστροφές είναι επομένως το να απαρνηθείς την διαφορετικότητά σου. 

Ο Αφρικανός, ο Πορτορικανός, ο Αλβανός, ο Μογγόλος, ο Μολδαβός,  ο Ρουμάνος, ο Ρώσος κτλ κτλ, πρέπει να απαρνηθούν τις ρίζες τους και την διαφορετικότητά τους, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την απομόνωση και το μπούλινγκ της νέας τάξης.

Έρχεται μεγάλη χούντα. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το.

 

Σχόλιο δικό μας: 
Η αγάπη προς το συνάνθρωπο δεν αποτελεί νέο πολιτιστικό “κατόρθωμα” ούτε ηθική ανακάλυψη της νεοτερικότητας και των επιταγών της!
Γι’ αυτήν μίλησαν φιλόσοφοι και ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, χωρίς σε καμμία περίπτωση να καταργούν τα στοιχεία ιδιοπροσωπίας των λαών, μια και αυτά σε καμμία περίπτωση δεν εμποδίζουν τη φιλία μεταξύ αλλοφύλων, ενώ αντίθετα προάγοντας το αυτογνωσιακό υπόβαθρο των ανθρώπων, καθιστούν το έδαφος ανάπτυξης της όποιας φιλικής ή άλλης σχέσης πλέον στέρεο , βαθύ και πλούσιο σε πολιτιαμικές ρίζες. Ρίζες που καθιστούν τις σχέσεις ιδιαίτερες και μέσω της ποικιλομορφίας, διακοσμούν και ομορφαίνουν τον Κόσμο!
Η δημιουργία ενός κόσμου αντίθετα άχρωμου και πολιτισμικά ομοιόμορφου, χωρίς να προωθεί σε τίποτα τη δυναμική της φιλίας ή των αγαθών εν γένει σχέσεων, αποτελεί πρόταγμα εξουσιαστικής χειραγώγησης των διαφορετικών λαών, μέσω της σταδιακής αποδυνάμωσης των συνδετικών στοιχείων σε επίπεδο κοινωνίας.

Καλό είναι να βλέπουμε και το τυράκι και τη φάκα και να προστατευόμαστε από πάσης φύσεως όπλα πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας!