Εκδικάστηκε χθες η αγωγή
Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου εκδικάστηκε χθες η αγωγή που έχει καταθέσει 39χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου στη πόλη της Ρόδου, η οποία είχε απολυθεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε!
Η 39χρονη μετά την απόλυσή της είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδότριας εταιρείας, τα οποία «κέρδισε» και έτσι επέστρεψε προσωρινά στην εργασία της, ενώ χθες εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου ειδική διαδικασία εργατικών, η κύρια αγωγή που έχει υποβάλλει από τον Αύγουστο του 2016.
Με αυτή η 39χρονη ζητά να ακυρωθεί η απόλυσή της και να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.
Συνήγορος υπεράσπισης για την 39χρονη παραστάθηκε ο κ. Κώστας Χαλκιάς και για την επιχείρηση ο κ. Παναγιώτης Πανιέρας.
Σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί, η 39χρονη ξεκίνησε την εργασία της στο ξενοδοχείο τον Αύγουστο του 2009 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και η σύμβαση αυτή τον Μάιο του 2011 έγινε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης και με ειδικότητα βοηθός προϊσταμένης ορόφου.
Ωστόσο τον Νοέμβριο του 2013 η υπάλληλος αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της για το οποίο ενημέρωσε το γραφείο προσωπικού του ξενοδοχείου και σε συνεννόηση με τους γιατρούς της ζήτησε να εργάζεται μόνο το χρονικό διάστημα από το πρωί έως τις 10 το βράδυ καθώς θα έπρεπε να λαμβάνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Πράγματι όλα πήγαιναν καλά έως τις αρχές Ιανουαρίου 2016 οπότε και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου άρχισαν να βάζουν σε νυκτερινές βάρδιες την 39χρονη και μάλιστα σχεδόν καθημερινά.
Η υπάλληλος με εξώδικό της ένα μήνα αργότερα ζήτησε να εργάζεται μόνο κατά τις ώρες της ημέρας για λόγους προστασίας της υγείας της. Λίγες μέρες αργότερα έλαβε εξώδικο με το οποίο της απαντούσαν ότι αυτό ήταν εφικτό εφόσον όμως θα άλλαζε η ειδικότητα της σε καθαρίστρια ή σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την επιχείρηση.
Η 39χρονη δεν αποδέχτηκε το συμβιβασμό αυτό με νέο εξώδικο που απέστειλε στο οποίο υπήρχε και βεβαίωση του ασφαλιστικού της φορέα σύμφωνα με την οποία είχε αναπηρία σε ποσοστό 67% και θα πρέπει να αποφεύγει τη νυκτερινή βάρδια και την έντονη σωματική κόπωση.
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου φοβούμενοι –όπως αναφέρεται στην αίτηση- ότι η 39χρονη υπάλληλος δεν θα μπορούσε να αποδώσει όπως έπρεπε στα καθήκοντα της, κατήγγειλαν τη σύμβαση τον Μάιο του 2016 καταβάλλοντάς της τη νόμιμη αποζημίωση.
Μετά από αυτό η υπάλληλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί πως την άνοιξη του 2017 με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, η 39χρονη επέστρεψε στην εργασία της και λαμβάνει τις κανονικές αποδοχές της έως την τελεσίδικη έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής που έχει υποβάλλει από τον Αύγουστο του 2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Σε περίπτωση δε που το ξενοδοχείο δεν θα δεχόταν τις υπηρεσίες της υπαλλήλου, τότε -σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου- θα πρέπει να της καταβάλλει ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα.