Επίδομα Παραμεθορίου: Πότε θα καταβληθεί αναδρομικά

2217

Τον Μάρτιο αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα παραμεθορίου 2017 στους δικαιούχους που προβλέπει ο νέος νόμος για το ειδικό μισθολόγιο ποy ψηφίστηκε στη βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε το προεδρείο της οτι:

“Το Μάρτιο του 2018 θα πιστωθεί στους δικαιούχους το ποσό που αναλογεί σε έκαστο που έχει τις προϋποθέσεις του νόμου, αναδρομικώς από 01.1.2017.”

Αυτό σημαίνει οτι ο κάθε δικαιούχος θα λάβει 1,200 ευρώ μεικτά για το έτος 2017 αφου το μηνιαίο επίδομα σύμφωνα με τον νόμο Ν.4472/2017 άρθρο 127 ειναι 100 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν οτι πέρα απο τις κρατήσεις που υπόκειται το επίδομα ειναι και φορολογητέο.

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Σ δεν ειναι ξεκάθαρο εαν θα δοθούν συνολικά τα αναδρομικά για το 2017 ή αν θα δοθούν σε δόσεις καθώς η πρακτική στα Σώματα Ασφαλείας δείχνει οτι η χορήγηση θα γίνει σε ισόποσες δόσεις.

Οι δικαιούχοι ωστόσο θα δουν στα φύλλα μισθοδοσίας τους κανονικά το επίδομα παραμεθορίου για το 2018. Τέλος να διευκρινιστεί οτι η νομοθέτηση του επιδόματος παραμεθορίου έφερε και περιορισμό των δικαιούχων καθώς σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται ορισμένες περιοχές που έπαιρναν τα εκτός έδρας.

Διαβάστε: Επίδομα Παραμεθορίου: Τι απάντησε το ΥΠΕΘΑ για τους στρατιωτικούς στην Ήπειρο

Παράλληλα η ΠΟΕΣ σχετικά με την νυχτερινή αποζημίωση αναφέρει στην ανακοίνωση της οτι: “Η Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα υπογραφεί, προκειμένου να καταβληθεί η για πρώτη φορά αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία νομοθετήθηκε με τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας μας.”

ΠΗΓΗonalert.gr