<<ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ>>, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ!

589

Κυριάκου Κόκκινου

Δικηγόρου-Προέδρου Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων
Το να αποτελείς ενεργό μέλος και μάλιστα Αντιπρόεδρος σε ένα σωματείο , όπως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ταυτόχρονα τιμή και ευθύνη. Κυρίως όταν αναλογίζεσαι το ιστορικό βάρος του Συνδέσμου των 1400 ΟΥΚάδων, με τα 25 χρόνια κοινωνικής και εθνικής προσφοράς, την παρουσία σε όλη την Ελληνική επικράτεια και την ενεργοποίηση σε ένα απίθανο πλήθος δράσεων, από εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, εκπαιδεύσεις και αθλητικές εκδηλώσεις, επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας, οικολογικές δραστηριότητες και απλές πράξεις ανθρώπινης συμπαράστασης, έκδοση περιοδικού, ενίσχυση της Ελληνικής υπαίθρου με διαρκή παρουσία στην περιφέρεια και τόσα άλλα, που δεν τα αναφέρω, για να μην κουράσω. Ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη όταν αναλογίζεσαι ότι η ιδιότητα του Βατράχου δεν έχει να κάνει καθόλου με όσα θεωρούνται στην κοινωνία μας σπουδαία, κατά ένα συμβατικό και ανούσιο τρόπο, όπως το αναξίως φαίνεσθαι , η ακόπως κτηθείσα δόξα και η άνευ ουσίας δημόσια παρουσία!
Ο δημόσιος χώρος άλλωστε σε κάθε κοινωνία και πολιτεία, αποτελεί το πεδίο, όπου αενάως συγκρούονται τα άυλα ρεύματα των ενεργειών της αξιοσύνης και αρετής από τη μία και του κενού και της αρνητικότητας από την άλλη, πάντα υποστασιοποιούμενα μέσω της επιλογής στη μία περίπτωση ή του προσεταιρισμού και της παγίδευσης στην άλλη, συγκεκριμένων ανθρώπων, που με ελεύθερη ή δεσμία βούληση επιλέγουν το δρόμο κάθε φορά της ΑΡΕΤΗΣ ή της ΚΑΚΙΑΣ! Το περιέγραψαν με πολύ γλαφυρό και επικό τρόπο οι πρόγονοί μας καθώς τραγουδούσαν το έπος του Διγενή, του παλληκαριού με ανθρώπινη φύση, αλλά ουράνια ψυχή, κατά τη δική μου προσέγγιση για τη διπλή του φύση, που τόσο γενναία στάθηκε όχι μία , αλλά πολλές φορές μπροστά στις προκλήσεις του θανάτου. Από αυτές , που καθένας μας συναντά αρκετές φορές καθημερινά, επιλέγοντας από απλά έως εξαιρετικά σημαντικά πράγματα.
Στο αγώνα αυτό κι οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι είναι ασφαλώς παρόντες και δίνουν τη δική τους μάχη, μοναχικά καθένας, αλλά και κατά ζεύγη, όπως μάθαμε μέσα στον αγωνιώδη , αιματηρό και υγρό κάματο της σκληροτράχηλης εκπαίδευσης, όπου ζεύγος στην κοινωνία, δεν αποτελεί παρά η συνειδητή αντίληψη και αποδοχή της ίδιας της ιδέας της συλλογικότητας.
Την ιδέα αυτή, που πολύ με παίδεψε στη γέννα της, τη βάφτισα κατά πώς δίψαγε η δική μου ψυχή, αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα, που επί χρόνια με ζύμωναν, για να βγάλουν τον άνθρωπο, από μέσα μου, στον Κόσμο. Την ονόμασα ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ!
Σταδιακά κατάφερα να σμιλέψω την ιδέα αυτή μέσα στο πνεύμα και την ψυχή μου, να της δώσω μορφή και νόημα, καθολικό θέλω να πιστεύω, μια και καθένας μπορεί εύκολα να την κατανοήσει, καθώς αναλογίζεται το πώς η θεία Δημιουργός Ενέργεια έπλασσε τον Κόσμο, αποτυπώνοντας και σφραγίζοντάς τον με κλειδιά Αληθείας, παντού ορατά στους αναζητούντες Αρετή και Σοφία! Ορατά κλειδιά στον υλικό κόσμο , όπως και αισθητά στον ψυχικό και νοητά στον πνευματικό, που όταν κάνεις χρήση τους ξεκλειδώνεις τον όντως Κόσμο, της Θείας Ευημερίας και Ευτυχίας.
Καθώς δε επιχειρώ ο ίδιος το ξεκλείδωμα αυτό των Θείων Αληθειών, ήδη αντιλαμβάνομαι κάποιες εξ αυτών, τις οποίες βλέπω να επαναλαμβάνονται ως θεία πρότυπα κι αναπαραγόμενα fractals παντού γύρω μας, ικανά να ενεργοποιήσουν τα θαυμαστά μιμίδια, δια των οποίων οι άνθρωποι κι οι κοινωνίες ανεβαίνουν ατομικά και συλλογικά τα σκαλιά της ανέλιξής τους. Έσκυψα για να αρχίσω να μελετώ τον ίδιο τον οργανισμό μου, που δεν διαφέρει καθόλου από τον οργανισμό των συνανθρώπων μου και βρήκα μία πηγή με κρυστάλλινο νερό, για να ξεδιψάσει τις απορίες μου, για το πώς θα πρέπει να πορευτεί κάθε άνθρωπος, αλλά και κάθε κοινωνία, η κάθε κοινωνία και όλη η ανθρωπότητα, αν θέλει να πλησιάσει στην υλοποίηση των αιτίων, που οδήγησαν στην δημιουργία τους και την ευημερία του ΟΛΟΥ!
Στην πηγή ανακάλυψα μία προτροπή: Πράξτε όπως σας δείχνω!
Έκτοτε αναζητώ το νήμα προς την πηγή του νοήματος, ερευνώ το πώς μικρές, απειροελάχιστες ατομικότητες, όπως τα κύτταρα, συνθέτουν συλλογικότητες οργάνων, επιτελούν λειτουργίες και συμπεριφέρονται με απόλυτη συνείδηση και συνέπεια για το καλό των ιδίων, αλλά και αυτονότητα και του όλου οργανισμού, απλά, συνεχώς, χωρίς συγκρίσεις του τι κάνουν τα άλλα, χωρίς συγκρούσεις, παρά μόνον για να διαφυλαχθεί η συνολική υγεία και ισορροπία και μέσα από τη μελέτη ανακαλύπτω το πώς θα έπρεπε να ενεργούν και οι άνθρωποι – κύτταρα των κοινωνιών και της ανθρωπότητας!
Tην Κυριακή, 14/01/2018, είχα την ευλογημένη «τύχη», να συμμετέχω σε μία μεγάλη γιορτή των Ειδικών Δυνάμεων, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Εκεί που πλήθος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Καταδρομέων και φίλων μας, κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα, που την έλουζε η εικόνα ενός περιέργως ήσυχου πελάγους και το φως , που τρεμόπαιζε μέσα από το χειμερινό ουρανό, για να χαρούν την αίσθηση της δικής τους συλλογικότητας. Πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται νοητικά, αλλά είναι βέβαιο ότι το ζουν βαθιά μέσα τους, βιωματικά, από τότε που πέρασαν τη σκληρή εκπαίδευση, που τους έδειξε πώς σπάζουν τα εικονικά όρια, που έχουμε πλάσσει για τους εαυτούς μας και τις κοινωνίες μας και τι δυνάμεις ξεπηδούν τότε, μέσα από τις χαραμάδες, που ανοίγουν, για να μπει ένα άλλο φως συνειδητότητας, που φωνάζει … είστε Εικόνες Μου!
Πολλοί φαντάζονται ότι η εκπαίδευση αυτή κάνει τους μαχητές απάνθρωπους, σκληρούς και ζωώδεις! Δεν έχουν δίκηο. Οι κακουχίες, όπως κάθε δύσκολη συνθήκη, αποτελούν μοναδικές χρονικά ευκαιρίες, που μπορούν να παράγουν είτε το ένα αποτέλεσμα, της καλλιέργειας και της ευεργετικής ζύμωσης, είτε το άλλο της ζωοποίησης. Από εμπειρία σας καταθέτω ότι ζώντας όλη μου τη ζωή μέσα στις ειδικές δυνάμεις, είμαι βέβαιος ότι η υπέρβαση των ορίων, με αγώνα και θυσία και η διαρκής επαφή με αγαθές ιδέες, ως η φιλοπατρία , η ελευθερία, η αξιοκρατία, η αυτοπειθαρχία κι η δικαιοσύνη, που συνιστούν αυτονόητες αρχές λειτουργίας του στρατεύματος, ανυψώνουν τους ανθρώπους και δεν τους υποβιβάζουν. Αρκεί να τις ζει κανείς εμπράκτως και να τις εφαρμόζει!
Στη τελετή βραβεύτηκαν φίλοι και πρόσωπα, που προσέφεραν στους Βατραχανθρώπους και στον Ελληνισμό και το σπουδαίο είναι ότι αυτό έγινε όσο είναι εν ζωή!
Τιμήθηκαν οι παρακάτω:
1. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Πρόεδρος του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ. Ο Μάκης Οικονομίδης εκτός της ιδιότητάς του αυτής, είναι ένας ευπατρίδης Έλληνας, βετεράνος της θρυλικής 31 Μοίρας Καταδρομών της Κύπρου το 1974, μετείχε στην περιβόητη καταδρομή του Κοτζά Καγιά , που διδάσκεται σε σχολεία ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, δρ φιλοσοφίας και οικονομικών και πολιτικών επιστημών, συγγραφέας και γενικώς ένας άξιος Έλληνας, που τιμά όπου βρίσκεται τον παγκόσμιο Ελληνισμό, που παρά τα όσα συμβαίνουν στην επιφάνεια, εξακολουθεί να ακτινοβολεί! Την ομιλία του, από καρδιάς, αξίζει να την δείτε όλοι!
2. ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Υοναύαρχος, 29 USA (UDT) NAVY SEALS.
3. ΨΑΡΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πλωτάρχης, 05 ΣΧ. Υ/ΚΤ Ο.Υ.Κ.
4. ΚΟΤΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σημαιοφόρος, 06 ΣΧ. Υ/ΚΤ Ο.Υ.Κ.
5. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Ναύτης, 04 ΣΧ. Υ/ΚΤ Ο.Υ.Κ.
6. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ναύτης, 04 ΣΧ. Υ/ΚΤ Ο.Υ.Κ.
Απόστρατοι και έφεδροι Βατραχάνθρωποι και μέλη των οικογενειών τους, καθώς και εν ενεργεία Βατραχάνθρωποι, αλλά και Καταδρομείς και φίλοι και φίλες μας, παρευρέθηκαν στην καταπληκτική τελετή, που μας ένωσε για άλλη μία χρονιά για να θυμίσει σε όλους ότι το Έργο μας είναι σπουδαίο και αξίζει να ενισχυθεί από όλους, όπως και όσο καθένας μπορεί.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω εν ενεργεία ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί:
ΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Α/ΓΕΕΘΑ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ Ν. ΤΣΟΥΝΗΣ, Α/ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ Ι. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Α/ΣΤΟΛΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Κ. ΦΛΩΡΟΣ, Υ/ΓΕΕΘΑ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Α. ΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΓΕΕΘΑ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν. ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ, Δ/ΑΣΔΕΝ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Υ/ΑΣΔΕΝ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε. ΜΠΟΥΝΑΣ, Δ/ΤΗΣ Ε.Δ.
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Γ. ΤΖΙΤΣΙΚΩΣΤΑΣ, Δ/ΤΗΣ 13 ΔΕΕ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ν. ΦΛΑΡΗΣ, Δ/ΤΗΣ Δ.Δ.Ε.Α
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Σ. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ, Δ/ΓΕΣ/Α3
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Θ. ΔΗΜΑΚΟΣ, Υ/Π.Δ.
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Γ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ, Δ/ΤΗΣ Δ.Υ.Κ.
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Α. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ, Δ/ΤΗΣ Σ.Υ.Κ.
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, Δ.Υ.Κ.
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Ι. ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗΣ, Δ/ΤΗΣ Ζ’ΜΑΚ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Τ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Δ/ΤΗΣ ΕΤΑ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Α. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, Δ/ΤΗΣ ΣΧΑΛ
Με τους περισσότερους γνωρίζομαι από τη θητεία μου ή εξ αφορμής δράσεων του Συνδέσμου ή άλλων εθνικών δραστηριοτήτων, διατηρώντας μία διαρκή φιλική σχέση, που είναι σφραγισμένη από τη μυστική χημεία των ανθρώπων, που έχουν περάσει από φωτιά και σίδερο και για το λόγο αυτό αλληλοαναγνωρίζονται και σέβονται και αγαπούν ο ένας τον άλλο! Όσοι έχουν συνείδηση! Με τους λίγους , που δεν είχα την τύχη να τους γνωρίσω είναι βέβαιο ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις δημιουργίας των ίδιων άρρηκτων και βαθέων σχέσεων , που με συνδέουν με όλους τους άλλους, καθώς το δίκτυο της Ελληνικής εν προκειμένω ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ βρίσκει τον τρόπο να πολλαπλασιάζεται και επεκτείνεται! Αυτό είναι το big bang των αγαθών ανθρώπινων σχέσεων, που ισχυροποιεί το δομικό πλέγμα της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, που αντιστέκεται στις ισχυρές σεισμικές δονήσεις της αρνητικότητας, που το χτυπά διαρκώς και εκφράζεται με κάθε απάνθρωπο, υλιστικό και εγκληματικό τρόπο.
Εύχομαι σε όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά. Όλοι μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα και τον Κόσμο μας ψηλά, στον καθαρό αέρα, την ειρήνη και την ευημερία, διατηρώντας και καλλιεργώντας οργανικά σύνολα, όπως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων και δημιουργώντας και άλλες τέτοιες υγιείς συλλογικότητες και διασυνδέοντάς τις μεταξύ τους, πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις του ΚΑΛΟΥ!