Ξεκίνησε η δίκη του 14χρονου που είχε δολοφονήσει τον φίλο του- Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει τη χώρα

295

Μνήμες ξυπνούν σήμερα, στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, από την αποτρόπαιη δολοφονία του 14χρονου Τάσου από φίλο και συνομήλικό του.

Τον Ιούνιο του 2016, ο 14χρονος δολοφονήθηκε από τα χέρια του φίλου του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε η δίκη του 14χρονου που είχε δολοφονήσει τον φίλο του- Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει τη χώρα

Το έγκλημα συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο, εξαιτίας όχι μόνο της αποτρόπαιης πράξης, αλλά και της ηλικίας των πρωταγωνιστών.

Σήμερα, στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2016, ο μικρός Τάσος είχε βγει μία βόλτα με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού.

Περίπου στις 11:00 το βράδυ, τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Τάσος πήρε το δρόμο της επιστροφής μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και -όπως ο ίδιος είχε καταθέσει- λίγα μέτρα μετά, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν.

Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι. Ανήσυχοι οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισαν να δηλώσουν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Το πρωί της επόμενης ημέρας το άψυχο κορμί του άτυχου παιδιού βρέθηκε σε ένα χωράφι.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε στο φως η τραγική αλήθεια. Ο συνομήλικος φίλος του φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Τάσο με ένα κουζινομάχαιρο. Αιτία του φονικού ήταν ο τσακωμός των δύο αγοριών για το ποια από τις δύο οικογένειες έχει το καλύτερο τρακτέρ, όπως υποστήριξε ο δράστης.

Μετά την απολογία του, ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Σήμερα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης έχει απομακρυνθεί από το χωριό Γέφυρα και ζει μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗiefimerida.gr