Καταδίκες για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών

108

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 45χρονο Ροδίτη που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.
Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών καταδικάστηκε μια 33χρονη Ουκρανή, στην οποία έχει επιτραπεί η κατ’ οίκον έκτιση της ποινής της υπό τον όρο της εμφάνισής της εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός στο AT του τόπου κατοικίας της.
Πρωτοδίκως τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.
Η 33χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 8η Φεβρουαρίου 2015 γιατί μετά από έρευνα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στα γεννητικά της όργανα συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 157,6 γραμμαρίων.
Η 32χρονη προμηθεύτηκε την 7η Φεβρουαρίου 2015 από έναν Αλβανό με το ψευδώνυμο «Σεφερλής», μέσω ενός ομοεθνούς του, αγνώστων λοιπών στοιχείων, άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως 157,6 γραμμαρίων με σκοπό να τα μεταφέρει στη Ρόδο.
Συμπληρωματικά ανέφερε, ότι έχει μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο άλλες τρεις φορές, την 26η Δεκεμβρίου 2014, την 8η Ιανουαρίου 2015 και την 21η Ιανουαρίου 2015.
Όπως ανέφερε τις τρεις προηγούμενες φορές μετέφερε περίπου τις ίδιες ποσότητες ναρκωτικών και μέρος αυτών, το παρέδιδε σε έναν 45χρονο Ροδίτη, τον οποίο κατονόμασε με το μικρό του όνομα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απέκρυπτε σε συγκεκριμένα σημεία τα ναρκωτικά, για να τα παραλάβει στη συνέχεια άγνωστο σ’ αυτήν άτομο.
Τέλος ανέφερε, ότι την αμοιβή της, 700 ευρώ για κάθε μεταφορά ναρκωτικών, της την έδινε ο εκάστοτε παραλήπτης ναρκωτικών στην Ρόδο, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα έστελνε ο παραλήπτης στον «Σεφερλή» με τρόπο που δεν γνωρίζει.
Υποστήριξε ακόμη ότι τα ναρκωτικά τα οποία μετέφερε, τα παρελάμβανε στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου, από άγνωστο άνδρα, τον οποίο και περιέγραψε.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 30χρονος Ροδίτης, που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Το δικαστήριο, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, μείωσε στο μισό την ποινή κάθειρξης 8 ετών, που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως.
Μαζί με τον 29χρονο είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και ένας 30χρονος, με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, που παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο.
Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου 2015 τον 29χρονο και τον εντόπισαν στην οδό Ι. Καποδίστρια στο Παραδείσι, ευρισκόμενο εντός του αυτοκινήτου του, με συνοδηγό τον δεύτερο.
Ο πρώτος, εφέρετο να αποπειράθηκε να πωλήσει στον δεύτερο, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επενέβησαν και τους συνέλαβαν.
Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 152,8 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων, που αποπειράθηκε να πωλήσει στον δεύτερο, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κενές πλαστικές συσκευασίες για αποθήκευση ηρωίνης, ένα ψαλίδι, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ.
Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε, μία σύριγγα κενή και ένα κουτάλι. Κατόπιν έρευνας στο αυτοκίνητο βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Απολογούμενος ο 29χρονος, κατέθεσε ότι αγόρασε την ηρωίνη το πρωί της ίδιας ημέρας από ένα άγνωστο άτομο, ο οποίος τον κάλεσε με απόκρυψη από το κινητό του, τον ρώτησε αν θέλει ηρωίνη και του την πρόσφερε σε καλή τιμή.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε διαπραγματεύτηκε την αγορά 50 γραμμαρίων αλλά ο «ντίλερ» τον προμήθευσε με 150 γραμμάρια, που ήθελε να «ξεφορτωθεί», έναντι 2.500 ευρώ και μάλιστα… «βερεσέ».
Ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι θα κρατούσε την ηρωίνη για δική του χρήση γιατί είναι τοξικομανής τα τελευταία 8 έτη. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τις ζυγαριές τις ήθελε για να ζυγίσει την ποσότητα για να μην τον «κλέψει» ο ναρκέμπορος.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τα χρήματα, που βρέθηκαν στην κατοχή του, προέρχονται από την εργασία του ως οικοδόμος και από δανεικά που πήρε από την μητέρα και τη σύντροφό του. Υποστήριξε ότι ο 30χρονος είναι χρήστης ηρωίνης και ότι ήθελε να τον «κεράσει» τη δόση του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.
-Ποινή φυλάκισης 4 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο, σε έναν 35χρονο Βούλγαρο χασισοκαλλιεργητή, που συνελήφθη την 25η Σεπτεμβρίου 2015 στην Παστίδα με 1.160 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές, καλλιεργητικό εξοπλισμό και 6 δενδρύλλια κάνναβης, πλήρους ανάπτυξης.
Μετά από έρευνα στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη βάρους 59,8, 148, 6,9, 52,2, 15,4, 11, 277, 490, 6,5, 30, 38 και 2,5 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Επιπλέον βρέθηκαν, ειδικό σύστημα με χρονοδιακόπτη ποτίσματος, λίπασμα, καλλιεργητικά εργαλεία, σύστημα αυτόματου ποτισμού, μετρητές υγρασίας και PH, λάστιχα ποτίσματος και 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,15 έως 2,10 μέτρα και αποξηραμένα κλαδιά κάνναβης.
Βρέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ ενώ στο αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε, βρέθηκε μια συσκευασία με αλουμινόχαρτο με 22 γραμμάρια κάνναβης.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Στεφανία Καρακατσάνη.
-Συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μια 41χρονη υπήκοος Αλβανίας και ένας 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου στοχευμένος έλεγχος στους κατηγορουμένους κατά την άφιξη τους στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή της 41χρονης κοκαΐνη βάρους 53 γραμμαρίων στον στηθόδεσμο της και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στην κατοχή του 41χρονου κοκαΐνη βάρους σχεδόν 1 γραμμαρίου, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και κινητό τηλέφωνο
Η 41χρονη οδηγήθηκε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για τα περαιτέρω και ο ημεδαπός συνομήλικος της παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο.