Καταδικάστηκε Δήμαρχος σε φυλάκιση για έργο που ποτέ δεν έγινε

135

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών για απιστία με δόλο στον δήμαρχο Μακρακώμης επέβαλε το Δικαστήριο για ένα έργο που δεν υλοποιήθηκε αλλά τα χρήματα βεβαιώθηκαν κανονικά στο Δήμο.

Σύμφωνα με το fonografos.net ο δήμαρχος Θ. Παπαευθυμίου, υπεραμύνθηκε εαυτόν ότι πρόκειται για λάθος τρίτων, ότι έγινε λάθος και αφορούσε άλλο χωριό, αλλά η απόφαση των δικαστών ήταν ότι ενήργησε με δόλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του fonografos.net, σήμερα 20/02/2018 έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε καταγγείλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Τζιβελέκας σχετικά με ένα αντλιοστάσιο στα Καμπιά Σπερχειάδας.

Πρόκειται για μία ανάθεση έργου του 2012, όπου όπως αποδεικνύεται δεν έγινε ποτέ αλλά τα χρήματα για την υλοποίηση του βεβαιώθηκαν κανονικά με το ποσό να είναι 10.000 € με ΦΠΑ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο Δήμαρχος, αυτοδιοικητικοί, Υπάλληλοι οικονομικής υπηρεσίας, μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου και ο εργολάβος, έδωσαν την δική τους εκδοχή στους δικαστές, ότι το έργο εκτελέστηκε σε άλλο χωριό την (Φτέρη) αλλά δεν έπεισαν τους Δικαστές.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που έγιναν προς την πλευρά του κ. Τζιβελέκα , ήταν ότι όλες αυτές οι καταγγελίες έγιναν γιατί υπήρχε προεκλογική σκοπιμότητα.

Η απόφαση ήταν να επιβληθεί ποινή 20 μηνών φυλάκιση στον δήμαρχο. Στον υπάλληλο ηλεκτρολόγο του Δήμου, επέβαλλε ποινή 20 μηνών φυλάκισης και για ένα (1) έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ποινή 20 μηνών φυλάκισης επέβαλε και στον εργολάβο που εκτέλεσε το ανύπαρκτο έργο, ενώ δύο άλλοι υπάλληλοι του Δήμου εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι, όπως και ο αιρετός Δημοτικός σύμβουλος μέλος της επιτροπής παραλαβής, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ο δε Δήμαρχος Μακρακώμης αμέσως μετά το άκουσμα της ποινής άσκησε το δικαίωμα της έφεσης.