Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου ο Θωμά εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος δεν διέγνωσε κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, ενώ τονίζεται το ότι προηγουμένως είχε υποβληθεί και σε καρδιογράφημα. Η ιατρική αμέλεια εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο γιατρός δεν συμβούλευσε τη σύζυγό του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αφού το απόγευμα της ίδιας μέρας τού τηλεφώνησε για να αναφέρει ότι ο σύζυγός της υπέφερε από σχετικά έντονους πόνους στο στήθος.
Μεταξύ άλλων, η κατάληξη του Δικαστηρίου αναφέρει ότι ο γιατρός, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, ανέφερε ότι ο πόνος που ένιωσε ο Θωμά δεν σχετιζόταν με την καρδιά αλλά με αγχώδη διαταραχή. Με τη λήψη αγχολυτικής φαρμακευτικής αγωγής θα θεραπευόταν «και όλα θα είναι εντάξει» είχε αναφέρει ο ιατρός. Το Δικαστήριο αναφέρει ότι παρέβη το καθήκον επιμέλειας που είχε προς τον ασθενή, αφού κατά την τηλεφωνική επικοινωνία θα έδιδε κανονικά εντολή να επισκεφθεί άμεσα ιατρικό κέντρο. Η αγωγή καταχωρήθηκε από τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά.
Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ενώπιον Εφετείου εκκρεμεί άλλη υπόθεση ιατρικής αμέλειας, κατόπιν αγωγής μιας γυναίκας 85 χρονών σήμερα, η οποία κατόπιν εγχείρησης καταρράκτη στο Νοσοκομείο Λεμεσού και λόγω άλλων ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είχε ως επακόλουθο την πρόπτωση της ίριδος.
Το Εφετείο εντοπίζει σφάλματα στο πρωτόδικο Δικαστήριο και καλεί τις δυο πλευρές να εξεύρουν εξωδικαστική λύση. Αν διαφανεί ότι η 85χρονη είναι θύμα αμέλειας, τότε οι αποζημιώσεις που θα λάβει ανέρχονται στις 73.000 ευρώ.