Ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον 45χρονο λογιστή Ι. Α. του Ν., που κρίθηκε ένοχος απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από την οποία το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και πλημμεληματικής υπεξαίρεσης, χωρίς ελαφρυντικά.
Ο κατηγορούμενος, προσωρινά κρατούμενος από την 11η Απριλίου 2017 οδηγείται εκ νέου στις φυλακές.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να συστηνόταν σε πολίτες ως αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ή Ορκωτός Λογιστής και με την παράσταση ψευδών στοιχείων αλλά και με την επίδοση σε αυτούς πλαστών εγγράφων, τους αφαιρούσε διάφορα χρηματικά ποσά.
Την 6η Απριλίου 2017 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς από έναν μεσήλικα Ροδίτη ότι ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε γνωριστεί το έτος 2014, αφού του συστήθηκε ως αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας, τον έπεισε ότι θα τον βοηθούσε υπηρεσιακά για να διεκδικήσει το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, από ξενοδοχειακή εταιρεία που τον απασχολούσε.
Για τον συγκεκριμένο σκοπό του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 416 ευρώ την 9η Μαρτίου 2016 προκειμένου να προμηθευτεί δήθεν το απαιτούμενο παράβολο.
Ο κατηγορούμενος μάλιστα παρέδωσε στο θύμα ένα πλαστό έγγραφο υποβολής αιτήματός του ενώπιον του Β1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου!!
Μέσω του συγκεκριμένου θύματος οι αστυνομικοί κανόνισαν ραντεβού με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να συζητήσει μαζί του για την πορεία της υπόθεσής του και όταν παρουσιάστηκε ενώπιόν του, παριστάνοντας εκ νέου των αστυνομικό της Οικονομικής Αστυνομίας, τον προσήγαγαν.
Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι το ως άνω έγγραφο ήταν πλαστό και στην πορεία ακολούθησε έλεγχος στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Εκεί, βρέθηκαν διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν πλαστογραφηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζουν με γνήσια έγγραφα της Οικονομικής Αστυνομίας.
Βρέθηκε ακόμη ένα μεταλλικό σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε ξεκινήσει την δράση του από το έτος 2014 και προσποιούμενος είτε τον αστυνομικό της Οικονομικής Αστυνομίας είτε τον Ορκωτό Λογιστή, που εργάζεται για λογαριασμό της Οικονομικής Αστυνομίας, αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες με πρόσχημα την ρύθμιση φορολογικών ή εργασιακών υποθέσεων τους.
Απέσπασε από τα θύματα του το χρηματικό ποσό των 56.000 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.
Προηγούμενο άρθροΈνοχοι πατέρας και γιος για τις ανατινάξεις στα ΑΤΜ