Καταδίκη παιδόφιλου για παιδική πορνογραφία

257

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – Πριν από δύο χρόνια, είχε παρασύρει ένα ανήλικο κορίτσι με το οποίο επικοινωνούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες

Ένοχος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 50χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, που είχε προσπαθήσει να παρασύρει ένα ανήλικο κορίτσι με το οποίο επικοινωνούσε παριστάνοντας το νεαρό και του ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Η 14χρονη στην οποία έστελνε μηνύματα τον Φεβρουάριο του 2016 υποψιάστηκε ότι κάθε άλλο παρά νεαρής ηλικίας ήταν αυτός που συνομιλούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκάλυψε τι της ζητούσε στους γονείς της. Εκείνοι υπέβαλλαν καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου, άνδρες της οποία εντόπισαν τον 50χρονο, βρήκαν πλήθος αρχεία με άσεμνο περιεχόμενο στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ανήλικοι στον υπολογιστή του και τον συνέλαβαν.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστικά έδρανα μετά από δυο χρόνια και το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για παιδική πορνογραφία χωρίς ελαφρυντικά τον υπάλληλο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ισχυρίστηκε ότι το υλικό που κατασχέθηκε δεν ήταν δικό του. Έτσι, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ με τριετή αναστολή, αλλά έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και αφέθηκε ελεύθερος ως την δίκη σε δεύτερο βαθμό.