Στις 9 Μαΐου το Εφετείο για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power

784

Στις 9 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, η δίκη 11 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power, που κρίθηκαν ένοχοι σε πρώτο βαθμό για υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορά το γεγονός ότι, δεν απέδιδαν το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισέπρατταν μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, για εμπλοκή και στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με συγκατηγορουμένους δυο Αλβανούς, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 23 και 22 ετών αντίστοιχα.

Για την υπόθεση της Energa ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, την οποία εκτίει στον Κορυδαλλό.

Οι ποινές που είχαν επιβληθεί στους κατηγορούμενους ήταν οι εξής:

 1. Αριστείδης Φλώρος για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
 2. Αχιλλέας Φλώρος ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατ. ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Δόθηκε αναστολή και δεν θα πάει στη φυλακή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300.000 ευρώ.
 3. Νικόλαος Δεκόλης ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ. Αναστολή της ποινής και γι’ αυτόν με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.
 4. Στέφανος Σιαφάκας κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ για τις τρεις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Αναστολή της ποινής με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.
 5. Βασίλης Μηλιώνης, κάθειρξη 10 ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής με τον όρο της εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.
 6. Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ
 7. Χρήστος Σιαφάκας κάθειρξη 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ
 8. Κ. Κωνστάντος ποινή 4 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για 4 έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.
 9. Μαρία Σκλαβάκη ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ για το ανωτέρω αδίκημα. Δεν δόθηκε αναστολή και πάει φυλακή.
 10. Βασίλης Δημήτρακας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ποινή φυλάκισης 4 ετών και ποινή χρηματική 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για 4 έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.
 11. Πέτρος Νικολοθανάσης κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν δόθηκε αναστολή και πάει φυλακή.
ΠΗΓΗΗ ΑΠΟΨΗ