Αντιμέτωπος με αντίστοιχη ποινή όπως και πρωτοδίκως, βρίσκεται ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, αν γίνει δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τις μίζες ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αφορούσαν τη σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το ’97, την οποία χειριζόταν ως υπουργός ο κ. Μαντέλης, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ο βασικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου πρώην υπουργού είναι ότι έλαβε αυτό το ποσό ως χορηγία από την εν λόγω εταιρείας για την προεκλογική του εκστρατεία.
Ο εισαγγελέας όμως τον απέρριψε καθώς είπε ότι οι εκλογές απείχαν 1,5 χρόνο από το διάστημα που έλαβε την α’ δόση ύψους 200.000 μάρκων, τον Νοέμβριος του ’98. Επίσης ανέφερε ότι αποδείχτηκε από τη τραπεζική δραστηριότητα τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν προεκλογικά, παρά μόνο για οικογενειακά έξοδα σπουδών:
“Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 €. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά 2 φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β’ Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών…
Γιατί ο λογαριασμός ήταν απόρρητος και όχι στο όνομα του; Γιατί να θέλει χρήματα από αγνώστους; Κι αν του έβαζε χρήματα ή Καμόρα και η μαφία; Τί θα έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι; Η ενέργεια του ήταν ούτε ηθική ούτε νόμιμη”, είπε ο εισαγγελέας ο οποίος πρότεινε την ενοχή και του δεύτερου κατηγορουμένου, Ηλία Γεωργίου,, πρώην στελέχους της Siemens. Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια με αναστολή και ο Γεωργίου σε 12 χρόνια με αναστολή αντίστοιχα.