Tο Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται δύο καταστήματα-καφετέριες το ένα στην πλατεία Κολωνακίου (πλατεία Φιλικής Εταιρείας) και το άλλο επί της οδού Τσακάλωφ (Κολωνάκι) με τις οποίες ζητούσε να μην αφαιρεθούν τα στέγαστρα-σκιάδες που είχε εγκαταστήσει.
Ειδικότερα, στον επιχειρηματία είχε χορηγηθεί από το Δήμο Αθηναίων άδεια για την τοποθέτηση σκιαδίων κ.λπ. επί των κοινοχρήστων χώρων που του είχαν παραχωρηθεί για τη λειτουργία των καταστημάτων του στην Πλατεία Κολωνακίου. Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε ενημερωτική επιστολή στο επιχειρηματία και τον καλούσε εντός μηνός, να αφαιρέσει τα στέγαστρα, κ.λπ. και σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αφαιρούσε εκείνος τα στεγάστρα και θα του καταλόγιζε την δαπάνη σε βάρος του.
Κατόπιν αυτού, ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Δήμου Αθηναίων μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης που παράλληλα έχει καταθέσει. Στην αίτηση αναστολής επικαλέσθηκε ότι για την αφαίρεση των στεγάστρων θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ και ότι θα υποστεί πρόσθετη οικονομική ζημία όπως είναι απώλεια εσόδων, λειτουργικών εξόδων, κ.λπ.
Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγήτρια την πάρεδρο Δήμητρα Μαυροπόδη στην υπ΄ αριθμ. 85/2018 απόφασή τους αφού στάθμισε αφ’ ενός τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι υπαγόρευσαν την έκδοση των προσβαλλομένων πράξεων του Δήμου Αθηναίων οι οποίες «συνίστανται στην ανάγκη διαφύλαξης της ελεύθερης χρήσης καθώς και στον τερματισμό της διαρκούς αισθητικής υποβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πολεοδομική τους λειτουργία και η δυνατότητα πληρέστερης απόλαυσής τους από το κοινό (όπως επιτάσσει το άρθρο 24 παρ. 2 του Συντάγματος), και αφ’ ετέρου την προβαλλόμενη οικονομική βλάβη που θα υποστεί ο επιχειρηματίας από την αφαίρεση των επίμαχων σκιαδίων και τη διαρρύθμιση του χώρου και την συνακόλουθη προσωρινώς δυσχερή λειτουργία των επιχειρήσεών της έως το πέρας των σχετικών εργασιών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, πάντως, οι επιβαλλόμενες με την πρώτη προσβαλλόμενη ρυθμίσεις ισχύουν για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν καθιστούν δυσμενέστερη τη θέση της αιτούσης, κρίνει ότι, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα και του μεγέθους της βλάβης, οι ως άνω λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν, σε κάθε περίπτωση, την απόρριψη της αιτήσεως».