Εστιατόριο κατέβαλε αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε μαύρο πελάτη γιατί του ζήτησε να προπληρώσει

230

Ήμασταν οι μοναδικοί πελάτες στους οποίους ζητήθηκε αυτό, εξήγησε ο Emile Wickham

Αποζημίωση ύψους 10.000 δολαρίων πλήρωσε εστιατόριο στο Τορόντο του Καναδά σε έναν μαύρο πελάτη του επειδή τον υποχρέωσε να προπληρώσει το φαγητό του.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 όταν ο Emile Wickham και τρεις φίλοι του πήγαν στο κινεζικό εστιατόριο Hong Shing.

Αφού έκαναν την παραγγελία, ο σερβιτόρος τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν και μετά να τους σεριβιριστούν τα φαγητά τους.

Σύντομα ο Wickham και η παρέα του διαπίστωσαν αφενός ότι ήταν οι μόνοι στους οποίους είχε ζητηθεί αυτό και αφετέρου ότι ήταν οι μοναδικοί μαύροι πελάτες στο εστιατόριο.

«Εγώ αρχικά ήθελα μια συγγνώμη αλλά περίμενα αρκετό καιρό γι’ αυτό» δήλωσε ο Wichkam μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον δικαστή που έλαβε την απόφαση, οι ενέργειες των υπευθύνων του κινεζικού εστιατορίου παραβίασαν το πρώτο άρθρο του κώδικα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Καναδά που απαγορεύει τις διακρείσεις κατά την παροχή υπηρεσιών.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!