Λαμία: Σε δίκη παραπέμπεται ο δολοφόνος της 40χρονης παιδοψυχιάτρου, που έβλεπε….δράκους

235

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος που όπως ισχυρίστηκε ένας «μεγάλος πράσινος δράκος τον έβαλε να τη σκοτώσει» – Και οι δύο ήταν μέλη του κινήματος Σώρρα

 

Την Τετάρτη 23 Μαΐου θα αναβιώσουν στην Άμφισσα οι μνήμες της στυγερής δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρας στις 28 Δεκεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο δολοφόνος έδρασε με δόλο και τον παραπέμπει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Ο ανθρωποκτόνος σκοπός του εξάλλου προκύπτει αφενός από τα πολλαπλά χτυπήματα που επέφερε και το μέσο που χρησιμοποίησε, και αφετέρου από τα ζωτικής σημασίας όργανα της παθούσας τα οποία έπληξε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο βούλευμα επίσης χαρακτηρίζεται επικίνδυνο άτομο με έντονη αντικοινωνικότητα.

«Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του και τον χωρίς ηθικές αναστολές τρόπο δράσης του εντός της οικίας του θύματος, το είδος των τραυμάτων και την ένταση με την οποία προκλήθηκαν, την ασήμαντη αφορμή που οδηγήθηκε στην πράξη αυτή και την άμεση φυγή του μετά την τέλεσή της, προκύπτει κατά την κρίση του Συμβουλίου, ότι αυτός εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα και επικινδυνότητα, και είναι πολύ πιθανό αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα όμοια εγκλήματα. Ως εκ τούτου, πρέπει να διατηρηθεί η ισχύς του με αριθμό εντάλματος […] προσωρινής κράτησης».

Η οικογένεια της Θώμης περιμένει με ανυπομονησία την εκδίκαση της υπόθεσης και την απόφαση της δικαιοσύνης προκειμένου να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης Λαμιώτισσας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη έλεγαν από την πρώτη στιγμή στο tvstar.gr, τα αδέρφια της, Σάββας και Κώστας Κουμπούρας.

Ο ίδιος ο δολοφόνος, είχε ομολογήσει ότι έβλεπε ένα «δράκο, μεγάλο, πράσινο, ζωντανό» και άκουγε φωνές μέσα του πως πρέπει να τον σκοτώσει. «Η Θώμη δεν ήταν εκεί, η θεά μου ήταν στο μυαλό μου, μου έλεγε και αυτή να τον σκοτώσω τον δράκο γιατί αυτός δεν την άφηνε να κάνει παιδί».