Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επέβαλε βαρύ πρόστιμο σε εργοδότη που απέλυσε έγκυο, η οποία βρισκόταν στον 7ο μήνα κύησης.
Η υπόθεση αφορά την Α.Μ, που εργαζόταν σε τηλεφωνικό κέντρο στην Καλλιθέα και λόγω μίας επιπλοκής στην κύηση στον 7ο μήνα, αναγκάστηκε να λάβει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε στην εργασία της, είδε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να της δείχνει την πόρτα της εξόδου, εν μέσω ύβρεων και προσβολών για την ίδια και τον σύντροφό της.
Η εκδίκαση της υπόθεσης, για το εργατικό σκέλος, έγινε στις 23 Μαρτίου 2018, ερήμην της πλευράς της εργοδοσίας καθώς δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης. Με βάση την απόφαση, που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες, επιδικάζεται αποζημίωση 27.279,35 ευρώ στην απολυμένη, με το ποσό των 15.000 ευρώ να κρίνεται άμεσα καταβλητέο. Για το ύψος της αποζημίωσης το δικαστήριο συνυπολόγισε τόσο την απόλυση της εγκύου, όσο και τη ηθική βλάβη από τις προσβολές από την πλευρά του εργοδότη αλλά και τις υπερωρίες τις οποίες εργαζόταν χωρίς να πληρώνεται όπως και τις νόμιμες προσαυξήσεις που ουδέποτε έλαβε. Παράλληλα η εργοδοσία καλείται να επαναπροσλάβει την εργαζόμενη.
Η Α.Μ στον αγώνα της είχε την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική « Radical IT». Μάλιστα, οι τελευταίοι εξέδωσαν ανακοίνωση μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Ως Radical IT, θεωρούμε το παραπάνω αποτέλεσμα ως ξεκάθαρη νίκη της εργαζόμενης, ξεκάθαρη νίκη της εργατικής αλληλεγγύης όλων όσων τη στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα. Το παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα απλώς «ενός δικαστηρίου που λειτούργησε σωστά» ή κάποιου «δικαστή που συγκινήθηκε με αυτή την ευαίσθητη υπόθεση». Πιθανόν να μην είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά, αν η εργαζόμενη δεν απευθυνόταν σε εργατικές συλλογικότητες και στο σωματείο της. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτού: της συντονισμένης και οργανωμένης προσπάθειας από όλους μας, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του γεγονότος, άσκηση πίεσης, ανάδειξη των εργατικών δικαιωμάτων και προπάντων κινητοποίησης από τις δυνάμεις του αγώνα και μάχη για την υπεράσπιση αυτών!» αναφέρει το Radical IT.