Το Σάββατο, 26/5/2018, κλιμάκιο του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων θα βρίσκεται στην Έδεσσα για την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνάντηση Βατραχανθρώπων, που πραγματοποιούμε, άπαξ τουλάχιστον του έτους, εκτός Αττικής, η οποία πάντα έχει ως κύριο σκοπό της τη συνένωση των δυνάμεων των Ελλήνων , με ειδικό θέμα της την Πανελλήνια κινητοποίηση για την επίλυση των ανοικτών και φλεγόντων Εθνικών μας Θεμάτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τα μέλη και φίλους μας, που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα και δυσκολεύονται αυτονόητα να παρευρίσκονται στις λοιπές εκδηλώσεις μας.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 27/5/2018, ώρα 11.00 (αυστηρά), στο Διοικητήριο Πέλλας, στην Έδεσσα, 18ης Οκτωβρίου 25
και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ, Αρχιπλοίαρχου ε.α., Αλέξανδρου Παλατιανού.
Ομιλία του Αντιπροέδρου του ΣΕΒ, Δικηγόρου, Κυριάκου Κόκκινου, με τίτλο “Η έννοια της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ως καταλύτης εθνικής προστασίας”.
Ομιλία του συγγραφέα και ειδικού στο Σκοπιανό, Εδεσσαίου, Δημήτρη Ευαγγελίδη (βιογραφικό του ομιλητή στο τέλος του παρόντος) , με τίτλο «Πτυχές του σκοπιανού προβλήματος».
Απονομή θυρεών και αναμνηστικών σε μέλη μας Βατραχανθρώπους των πρώτων σχολείων ΟΥΚ.
Παρακαλούνται τα μέλη του Συνδέσμου, οι φίλοι μας των Ειδικών Δυνάμεων και όσοι Έλληνες και φίλοι μας ενδιαφέρονται για τους ευγενείς σκοπούς, που επιδιώκει και προωθεί ο Σύνδεσμος, να επικοινωνήσουν περαιτέρω την παρούσα ανάρτηση και να παρευρίσκονται στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια, που συμπίπτει χρονικά με την διαφαινόμενη εκ μέρους ποικίλων πολιτικών δυνάμεων προώθηση του κλεισίματος του ζητήματος του ονόματος της FYROM και των απαράδεκτων διεκδικήσεών της κατά της Ελλάδος, με τρόπο που ως κατανοούμε και προκύπτει από το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, δεν εξυπηρετεί την ανάγκη εγκαθίδρυσης ειρηνικών σχέσεων καλή γειτονίας, στη βάση της ιστορικής αλήθειας και αμοιβαίου σεβασμού των δύο εθνών.
Ο Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) κοντά στον επισκέπτη (1972-73) Καθηγητή Dr. R. Bernard του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Washington των ΗΠΑ. Από την περίοδο εκείνη συνέχισε να ασχολείται συστηματικά (παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα), με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Ιστορικο-Συγκριτική Γλωσσολογία. Προϊόν αυτής της ενασχόλησης υπήρξαν τα πολυάριθμα άρθρα, αναλύσεις, δημοσιεύσεις και τα βιβλία του, από τα οποία ξεχωρίζουν τα τρία Λεξικά:
«Πολιτική ορολογία»-Συνοπτικό λεξικό των κυριωτέρων πολιτικών, φιλοσοφικών και οικονομικών όρων (Αθήναι 1979, Θεσ/νίκη 1980, Αθήνα 1996),
«Λεξικό των Αρχαίων Ελληνικών και περι-Ελλαδικών φύλων» (Θεσ/νίκη 2002, 2005), «Λεξικό των Λαών του Αρχαίου Κόσμου» (Θεσσαλονίκη 2006),
η σημαντική εθνολογική μελέτη: «Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες – Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του Αλβανικού λαού» (Αθήνα 2014)
και τα βιβλία για την Μακεδονία:
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Χθες και Σήμερα» (Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης–Σάκης Τότλης, Έδεσσα 2008, Έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας),
“Macedonia-Evidence” New York, USA 2011 (Συλλογικό έργο),
«Μακεδονικά» (Έδεσσα, 2011),
«Αρχαία Μακεδονία–Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία» (Αθήνα 2012),
«Μακεδονικά ΙΙ» (Αθήνα 2015) και
Ν. Βασιλειάδης-Δ. Ευαγγελίδης «Από τον Σλαβομακεδονισμό στον Σκοπιανό Μακεδονισμό: Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας» (Θεσσαλονίκη, 2017).
Analyst at Ακαδημια Στρατηγικων Αναλυσεων – ΑΣΑ
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά