Συνεχίζεται η υποβολή του Α21 για το επίδομα παιδιού 2018 μετά τα πρώτα προβλήματα που έκαναν την εμφάνιση τους με το άνοιγμα της εφαρμογής από την ΗΔΙΚΑ. Τα dikaiologitika news συγκεντρώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες στο νέο έντυπο του Α21 και δίνουν απαντήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news από την ΗΔΙΚΑ για το Α21 βρέθηκε ο τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα που αφορούσε την καταγραφή του αριθμού απόφασης δικαστηρίου για την επιμέλεια των παιδιών. Διαπιστώθηκε ότι ενώ υπήρχε το πεδίο για την καταγραφή του εν λόγω αριθμού, το σύστημα δεν τον έκανε δεκτό. Τελικά το πρόβλημα αυτό έχει αντιμετωπιστεί.
Αντίστοιχα, επιλύθηκε και το ζήτημα που ανέκυψε με το κριτήριο της μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα κατά τα πέντε τελευταία έτη πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανιζόταν ότι οι αιτούντες επιδόματος παιδιού δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, ενώ έχουν υποβάλλει κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις τους. Πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που διορθώθηκε από τις 2 το μεσημέρι χθες Δευτέρα.
Επίσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν ζητάει πλέον ΑΦΜ για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 και φέτος συμπληρώνουν το 18 έτος της ηλικίας τους. Αντίθετα για τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 1999 και νωρίτερα ζητείται ΑΦΜ . Όσα παιδιά δεν έχουν πρέπει να μεταβούν στις κατα τόπους ΔΟΥ για να αποκτήσουν.
Τι πρέπει να κάνουν όμως όσοι αντιμετώπισαν τα παραπάνω προβλήματα ώστε να οριστικοποιήσουν το Α21 και να τους χορηγηθεί το επίδομα παιδιού 2018;
Οι αιτούντες θα πρέπει να διαγράψουν την αίτηση του Α21 και να κάνουν νέα ώστε να είναι εφικτή η ενημέρωση των διορθωμένων στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ.
Η ΗΔΙΚΑ κάνει επίσης γνωστό ότι διαρκώς γίνεται προσπάθεια να γίνουν νέες διασταυρώσεις όπως για παράδειγμα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ, ενώ καλεί τους ενδιαφερόμενους ου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διασταύρωση του ΑΦΜ ή το επώνυμο να το διασταυρώσουν με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο ΑΜΚΑ τους.
Ένα ακόμη ζήτημα που θα δυσκολέψει τους διαζευγμένους γονείς ειναι το ζήτημα της συναίνεσης του δεύτερου γονέα που δεν έχει την επιμέλεια.