Γλίτωσε στο… παρά πέντε την κατάσχεση του αυτοκινήτου της

2936
466820780

Μεγάλη ανακούφιση έδωσε σε μία γυναίκα από το Ρέθυμνο η απόφαση του Ειρηνοδικείου της περιοχής να επιστραφεί η κυριότητα του αυτοκινήτου της στην ίδια παρ’ όλο που δεν έχει ξεπληρώσει το όχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία 53χρονη γυναίκα, διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιά, η οποία είχε αγοράσει ένα ΙΧ – συνολικού ποσού 20.900 ευρώ – παίρνοντας δάνειο από τράπεζα με τον όρο ότι ο πωλητής διατηρεί την κυριότητα (παρακράτηση) ωσότου το τίμημα που εν λόγω ή εν μέρει πιστώνεται αποπληρωθεί.

Η καταναλώτρια, ωστόσο, είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής των δόσεων της, με τον κίνδυνο όχι μόνο να χάσει το αγορασθέν αυτοκίνητο , αλλά και το ίδιο της το σπίτι.

Η ίδια προσέφυγε στο ν. Κατσέλη , όπου δικαιώθηκε, αφενός  να επέλθει η κυριότητα του οχήματος σε εκείνη, αφετέρου να ρυθμίσει το χρέος της, σε δόσεις του σημερινού της “μπορώ” αλλά το κυριότερο να σώσει το σπίτι της.

Αναλυτικά: Πρόκειται για 53 χρονη καταναλώτρια ,διαζευγμένη , μητέρα τριών ενηλίκων τέκνων, πρώην ξενοδοχοϋπάλληλος, σήμερα εργάζεται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και μερικής απασχόλησης σε καφετέρια

Οι μηνιαίες αποδοχές της είναι 320,63  ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της

α) κατοικία 105 τ.μ  και αποθήκη επιφάνειας 20 τ.μ εντός αγροτικού ακίνητου επιφάνειας 24.020 τ.μ

β) αγροτεμάχιο εκτάσεως 3000 τ.μ

Για τους λόγους αυτούς, με την υπαρ. 35?2018 ,το δικαστήριο του Ρεθύμνου , δέχτηκε την αίτηση

Ρυθμίζει, την επίδικη οφειλή της αιτούσα επί  36 μηνιαίες δόσεις των 40 ευρώ

Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία, με καταβολή σε 60 μηνιαίες δόσεις, ύψους 99,92 ευρώ

Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου, έκρινε ότι η κυριότητα του αυτοκινήτου ανήκει στην δανειολήπτρια, ως κυρία, νομέας και κάτοχος του Ι.Χ.Φ οχήματος, καθώς η παρακράτηση της κυριότητας νομής του αυτοκινήτου δεν είναι νόμιμη εκ μέρους της τράπεζας  για εξασφάλιση της απαίτησης της ,καθότι  μετά την εξόφληση του τιμήματος προς τον πωλητή και, χωρίς να έχει λάβει χώρα μεταβίβαση της έννομης σχέσης της πώλησης

ΠΗΓΗcretapost.gr