Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι ως αρχηγός και αποθηκάριος για την διακίνηση ηρωίνης

158

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν, από χθες, δύο από τους 5 συλληφθέντες στη υπόθεση διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης που  εξάρθρωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Χθες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν ο 49χρονος Μεσσήνιος που κατοικεί στην Αθήνα και συνελήφθη στην Κυψέλη και ο 60χρονος από την Αθήνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη στην Κυψέλη. Και οι δύο μετά τις  απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση ότι αποσκοπούσαν σε όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.
Σήμερα στον Ανακριτή για να απολογηθεί, θα οδηγηθεί ο 33χρονος Καλαματιανός, ο οποίος το Δεκέμβριο 2017, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για διακίνηση ναρκωτικών.
Αύριο, θα απολογηθούν ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα που φαίνεται πως είχε αναλάβει τις μεταφορές των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του 49χρονου που προφυλακίσθηκε, καθώς και ο 38χρονος καλαματιανός που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικές ουσίες.

Ο κατηγορούμενος ως αρχηγός
Να σημειωθεί ότι το Μάιο προφυλακίσθηκαν άλλα δύο άτομα, τα οποία θεωρείται ότι ανήκαν στην ίδια ομάδα. Άλλωστε οι ποσότητες της ηρωίνης που είχαν κατασχεθεί τόσο στις 2 περιπτώσεις το Μάιο, όσο και τηn περασμένη  Δευτέρα, έχουν πανομοιότυπες συσκευασίες, με αναγραφή χαρακτηριστικών γραμμάτων, τα οποία πιθανότατα υποδηλώνουν την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Ο 49χρονος Μεσσήνιος, που προφυλακίσθηκε χθες, κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας και στο σπίτι του στην Κυψέλη στην Αθήνα όπου διέμενε μόνιμα,  οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν αρκετές συσκευασίες με ηρωίνη, που ξεπερνά το ένα κιλό.
Ο 49χρονος κατηγορείται ότι προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από περιοχές της Αθήνας από διάφορα άτομα, αλλοδαπούς κ.ά. Στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση πωλούσε τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να τα διακινήσουν στην Καλαμάτα. Παράλληλα, και ο ίδιος πωλούσε ναρκωτικά στην Αθήνα.

«Αποθηκάριος»
Και ο 60χρονος Αθηναίος, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο σπίτι του στην Κυψέλη βρέθηκαν αρκετές ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους περίπου μισού κιλού. Κατηγορείται ως ο «αποθηκάριος» της ομάδας, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο αυτό όταν στις 9 Μαΐου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στη Νίκαια Αττικής 53χρονος που μέχρι τότε «αποθήκευε» τα ναρκωτικά.
Κατηγορείται λοιπόν, ότι μετά τη σύλληψη του 53χρονος, ανέλαβε αυτός το ρόλο.