Για τη δυνατότητα κατεδάφισης των καμένων σπιτιών, χωρίς έξοδα από τους ιδιοκτήτες, ενημερώνει το υπουργείο Υποδομών. Συγκεκριμένα, συνεργεία του υπουργείου Υποδομών θα αναλάβουν την κατεδάφιση των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» στις καμένες περιοχές. Ηδη οι ιδιοκτήτες των κτιρίων για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) ενημερώνονται τηλεφωνικά για τη δυνατότητα κατεδάφισής τους, από συνεργεία του υπουργείου, χωρίς δαπάνες των ίδιων.
Τις προηγούμενες ημέρες συνεχίστηκε από τριμελή κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών ο έλεγχος των κτιρίων, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα» από τις διμελείς επιτροπές που πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες. Τα τριμελή κλιμάκια αποφαίνονται εάν τα κτίρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.
Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει στην εξεύρεση πιστοποιημένων συνεργείων εντοπισμού και απομάκρυνσης αμιάντου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αυτά θα έρθουν στις περιοχές για να ξεκινήσουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών.
Οι αιτήσεις πυροπλήκτων για το έκτακτο επίδομα άμεσης ενίσχυσης έφτασαν τις 3.957, εκ των οποίων οι 1.364 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.579 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 588 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 424 στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί το επίδομα σε 1.266 νοικοκυριά (5.000 ευρώ στο καθένα) και σε 43 επιχειρήσεις (8.000 ευρώ σε κάθε μία). Μαζί καταβάλλεται και το επίδομα τηλεπικοινωνιακών αναγκών, ύψους 1.200 ευρώ.