Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, κρίθηκε απαράδεκτη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε κατόπιν ασκήσεως και τακτικής αγωγής, το κοινωφελές ίδρυμα «Ευάγγελου Σ. Σταματίου» κατά ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας.
Το ίδρυμα εκπροσωπήθηκε στην δίκη από τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Ρεκκέ, η ξενοδοχειακή εταιρεία από τον δικηγόρο κ. Μιχαήλ Παλαιολόγο, ενώ πρόσθετη παρέμβαση άσκησε μια ξενοδόχος κάτοικος Κοσκινού για του δικηγόρου κ. Στέλιου Αλεξανδρή κι ακόμη δύο ξενοδόχοι που παραστάθηκαν δια του δικηγόρου κ. Μηνά Τσέρκη.
Δυνάμει πράξης το έτος 1997 συμβολαιογράφου Αθηνών ο Ευάγγελος Σ. Σταματίου σύστησε κοινωφελές ίδρυμα, στην περιουσία του οποίου αφιερώθηκαν μεταξύ άλλων και οι 30.075 ανώνυμες μετοχές στην ξενοδοχειακή εταιρεία.
Με απόφαση του Εφετείου Αθηνών το έτος 2012 αναγνωρίστηκαν ως άκυρες οι μετοχές του ιδρυτή.
Το έτος 2014 δικηγόρος ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης της εταιρείας και το Ειρηνοδικείο Ρόδου διόρισε προσωρινό Δ.Σ..
Στην συνέχεια συγκάλεσαν τον Μάιο του 2015 Γενική Συνέλευση εκλέγοντας το οριστικό Δ.Σ. για τα επόμενα πέντε έτη.
Το ίδρυμα διατείνεται ότι τυχαία πληροφορήθηκε ότι το ως άνω Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με ομόφωνη απόφασή του, προσκάλεσε σε Τακτική Γενική Συνέλευση τους μετόχους της εταιρείας, με (μεταξύ άλλων) θέμα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 142.942,98 ευρώ.
Το ίδρυμα κατέχει ποσοστό 50% των μετοχών της εταιρείας που περιουσιακό στοιχείο έχει ξενοδοχείο στη Ρόδο, πλην όμως οι μετοχές βρίσκονται σε θυρίδα και για την παράδοσή τους απαιτείται η έκδοση κληρονομητηρίου, που εκκρεμεί λόγω εκκρεμοδικίας. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό των μετοχών του ιδρύματος περιορίζεται σε 27,6%.
Το ίδρυμα διατείνεται ότι με εξώδικη όχληση είχε ζητήσει την χορήγηση σχετικής άδειας συμμετοχής του στην Γενική Συνέλευση και δεν του δόθηκε.
Υποστηρίζει ότι οι λοιποί μέτοχοι κατέστησαν καταχρηστικώς πλειοψηφία στην εταιρεία και τονίζει ότι η αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σε 176.000 ευρώ.
Ζητεί έτσι να αναγνωριστεί η ακυρότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Οι αντίδικοι από την άλλη υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στην εταιρεία κι ότι οι ίδιοι βαρύνονται με δυσθεώρητες οφειλές.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, που εξέτασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, έκρινε πως η αίτηση φέρεται προς συζήτηση πριν από τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης, που εκκρεμεί ενώπιον του.
Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων προϋποθέτει στάση δίκης ενώπιον του πολυμελούς δικαστηρίου και δεν είναι επιτρεπτή η δημιουργία αυτοτελούς στάσης δίκης για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
Κήρυξε έτσι απαράδεκτη τη συζήτηση της αίτησης και των προσθέτων παρεμβάσεων.
Προηγούμενο άρθροΠόσα ένσημα έχετε; Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε (εφαρμογή)