Ξέπλυμα, απάτες και φοροδιαφυγή πλήττουν τη διεθνή εικόνα της Δανίας

105

Μια σειρά από μεγάλα σκάνδαλα στη Δανία θέτει σε δοκιμασία τη φήμη της ως ένα από τα λιγότερο διεφθαρμένα κράτη στον κόσμο, την ώρα που η Διεθνής Διαφάνεια προειδοποιεί ότι η εικόνα της αυτή μπορεί τώρα να διατρέξει κίνδυνο.

Το σκανδιναβικό κράτος που είναι γνωστό για την αγάπη των πολιτών του στα ποδήλατα, την ισότητα και την ευημερία, συσχετίστηκε πρόσφατα με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροδιαφυγή και την υπεξαίρεση χρημάτων. Η εξέλιξη θα πρέπει να αναγκάσει τους Δανούς να αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους για το πόσο ειλικρινής είναι η χώρα τους, σύμφωνα με τον Jesper Olsen, αντιπρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας στη Δανία.

Τα σκάνδαλα, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εναντίον της Danske Bank A/S, «κάνουν τους ανθρώπους να δουν τη Δανία με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Olsen.

Σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη, η οποία απεικονίζει το 2017, η Δανία είναι η λιγότερο διεφθαρμένη χώρα παγκοσμίως, μετά τη Νέα Ζηλανδία. Η Διεθνής Διαφάνεια βασίζει τις εκθέσεις της σε έρευνες για τις αντιλήψεις που έχουν πολίτες άλλων χωρών και αυτή η μέθοδος σημαίνει ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς για να πούμε» εάν η περίπτωση του ξεπλύματος στο οποίο εμπλέκεται η Danske θα επηρεάσει τη θέση της Δανίας, δήλωσε ο Olsen.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!