Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας για τον φόνο του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

708

Ο Μπακάρι Χέντερσον είχε πέσει νεκρός το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά

Την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικάνου υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου πρότεινε ο εισαγγελέας καθώς η εκδίκαση της υπόθεσηςσυνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας για τον φόνο του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε για τους έξι από αυτούς να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία. Για έναν ακόμη κατηγορούμενο πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, απ’ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπακάρι Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι ήλθαν για δεύτερη φορά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την συνέχεια της δίκης, αλλά και να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr