Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 18χρονου Μανώλη

96

Συνολικά στον αστυνομικό, οδηγό του περιπολικού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 15 ημερών​​.

Ένοχος κρίθηκε ο αστυνομικός για την ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του 18χρονου Μανώλη Γερομαρκακη αλλά και για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρά υποχρεω.

Συνολικά στον αστυνομικό, οδηγό του περιπολικού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 15 ημερών.

Το δικαστήριο επέβαλε μικρή ποινή στον αστυνομικό καθώς αν και δέχτηκε ότι το περιπολικό είχε εμπλοκή στο τροχαίο στην προσπάθεια του να αποφύγει τον ηλικιωμένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 18χρονου Μανώλη

Το δικαστηρίο θεώρησε ότι δεν υπήρξε σύγκρουση του περιπολικού με τη μηχανή όμως αναγνώρισε ότι υπάρχει υπαιτιότητα και ευθύνη του οδηγού του περιπολικού καθώς με τον ελιγμό για να αποφύγει ηλικιωμένο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα ο 18χρονος να πέσει πάνω στο δέντρο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο άτυχος 18χρονος δεν φορούσε προστατευτικό κράνος.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε ποινή δυο ετών για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και 7 μήνες για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρά υποχρεω.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!