Αναδρομικά -Απόφαση ΕΦΚΑ: Ποιοι παίρνουν μέχρι 25.000 ευρώ

551

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου «δένουν» τα χέρια των Ταμείων.

Όπως αποκαλύπτεται με ένα έγγραφο-βόμβα του ΕΦΚΑ το ταμείο ετοιμάζεται να επιστρέψει σε εκατοντάδες δικαιούχους τα ποσά που διεκδικούν και που φτάνουν ως και τις 25.000 ευρώ ανά άτομο.

Από το ίδιο έγγραφο ωστόσο αναδεικνύεται και ποιο είναι το κλειδί για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Με βάση το ενημερωτικό του ΕΦΚΑ προς των υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης η υπηρεσία είναι σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων για την υλοποίηση-εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ.

Για την καταβολή δηλαδή αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρόκειται για αποφάσεις που δικαιώνουν 550 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς για επιστροφές αναδρομικών ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Ταμείο, ως οφείλει βάσει της απόφασης, είναι έτοιμο να στείλει το ποσό των αναδρομικών που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους συνταξιούχους στην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων έτσι ώστε να γίνει συμψηφισμός του με τυχόν οφειλές, κατά την πάγια τακτική της εφορίας.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!